Μητσοτάκης: Το “φάουλ” με την τιμή της φέτας – πολύ πιο ακριβή από τα 6,28 ευρώ

Διαβάζεται σε 2'
Μητσοτάκης: Το “φάουλ” με την τιμή της φέτας – πολύ πιο ακριβή από τα 6,28 ευρώ
INTIME

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεσε πολύ έξω στην τιμή της φέτας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι στην Ελλάδα η φέτα στοιχίζει 6,28 ευρώ το κιλό.

Είναι όμως γεγονός ότι με μία απλή αναζήτηση στο internet (και φυσικά με μία απλή βόλτα στα σούπερ μάρκετ) ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει ότι πολύ δύσκολα η φέτα πέφτει κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό.

Ενδεικτικά, χωρίς να αναφέρουμε επωνυμίες, βρήκαμε φέτα στα 12,8, στα 11,9 και στα 11,95 ευρώ.

Οι τιμές στις οποίες αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός είτε αφορούν συσκευασίες του μισού κιλού (ή τον 400 γραμμαρίων) ή λευκά τυριά πολύ χαμηλής ποιότητας.

ΣΥΡΙΖΑ: “Φθηνή φέτα η λιγότερη φέτα”

Για την Πρωθυπουργική τοποθέτηση εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μας πήρε λίγη ώρα να συνειδητοποιήσουμε τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως η φέτα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ », υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αρχικά ψάξαμε μήπως βρούμε τη συγκεκριμένη φέτα που πωλείται σε, οφείλουμε να ομολογήσουμε, αυτή την πολύ καλή τιμή. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε », σημειώνει και καταλήγει:

«Τελικά όμως μάλλον κατανοήσαμε τι εννοούσε. Όπως ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε τους καταναλωτές το Πάσχα πως η λύση για πιο φθηνό αρνί είναι το μικρότερο αρνί, προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα. Γιατί όντως το μισό κιλό το βρήκαμε σε αυτή την εξαιρετική τιμή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα