Μόντι: Συλληπητήρια στα θύματα των πυρκαγιών – Η παρασημοφόρηση από την Σακελλαροπούλου

Μόντι: Συλληπητήρια στα θύματα των πυρκαγιών – Η παρασημοφόρηση από την Σακελλαροπούλου
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Ινδίας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία τόνισε τον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη λύπη του για τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα.

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έγινε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για όσους έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στη συνάντηση υπογράμμισαν ότι Ελλάδα και Ινδία συνδέονται με δεσμούς που ξεκινούν από την αρχαιότητα, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές για την κλιματική αλλαγή.

Λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα μας και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Μόντι συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκε στον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ινδίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη επίσκεψη ήταν το 1983.

Ο Ναρέντρα Μόντι, θέλησε να δηλώσει τη συμπαράστασή του για τις φωτιές του μαίνονται στην Ελλάδα. Εξέφρασε επίσης, τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των πυρκαγιών.

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Ινδίας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για δράση κατά της κλιματικής κρίσης με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Επιπλέον, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών που συνδέονται από την αρχαιότητα και πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών για την εμβάθυνση των σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα είναι για το κοινό καλό.

Αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ναρέντρα Μόντι και ακολούθησε τελετή παρασημοφόρησης.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη διαστημική αποστολή Ινδίας στο διάστημα, λέγοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή του φεγγαριού που δεν έχει εξερευνηθεί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα