Μώραλης στον Sport24 Radio 103,3: Τα περί ολιγαρχών στο δήμο Πειραιά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά

Μώραλης στον Sport24 Radio 103,3: Τα περί ολιγαρχών στο δήμο Πειραιά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το μέχρι στιγμής έργο του στο Δήμο αλλά και για τη σύγκρουση των Βαγγέλη Μαρινάκη και Πέτρου Κόκκαλη ασκώντας κριτική στο δεύτερο.

Επί παντός επιστητού τοποθετήθηκε ο Γιάννης Μώραλης μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3. O δήμαρχος Πειραιά υπερασπίστηκε τις επιλογές που έκανε στον Δήμο την τετραετία που τελειώνει και άσκησε κριτική στον Πέτρο Κόκκαλη αφήνοντας λέγοντας ότι η σύγκρουση Μαρινάκη-Κόκκαλη που μαίνεται έχει πολιτικά αίτια.

Ιδού τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξης:

"Η πολιτική είναι δηλητηριασμένη. ο αθλητισμός στο μυαλό μας είναι πιο αγνός και πιο οικείος Η περίοδος που ξεκινά δεν είναι πιο δύσκολη από το 2014 Τοτε ήμασταν άπειροι το έργο μας θα κριθεί από τους πολίτες. Προτιμώ να πάμε σε μία προεκλογική περίοδο ήσυχη, ήρεμη. η κεντρική διοίκηση καπελώνει την αυτοδιοίκηση διαχρονικά. Δεν είναι αυτόνομη. Οι κυβερνήσεις την κατευθύνουν. Είναι λάθος που γίνονται οι δημοτικές μαζί με τις ευρωεκλογές. Και όμως οι δημοτικές έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τη ζωή των κατοίκων μίας περιοχής. Το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να δουλεύουν με μεγαλύτερη ένταση. Από την άλλη σε πολλούς τομείς είμαστε υποστελεχωμένοι ως δήμος.

ADVERTISING

Στης διαπραγμάτευση του 2015 καταφέραμε να έχουμε ποσοστό επί του τζίρου του ΟΛΠ. Το 2018 βάλαμε στα ταμεία μας 2εκ ευρώ από τα κέρδη του λιμανιού. Ηταν τελείως στρεβλό να μην έχουμε έσοδα από το λιμάνι. Πρέπει να μάθουν οι Ελληνες και οι Ευρωπαίοι τι είναι ο πύργος. Την Τετάρτη του Πάσχα θα βγει ο διαγωνισμός και θα βρει ανάδοχο. Αυξάνονται ακόμη περισσότερο τα έσοδα του δήμου. Αναλάβαμε δήμο καταχρεωμένο. Εχει λασκάρει λίγο η θηλιά που έχουμε στο λαιμό μας. Μπήκε τάξη.

Το τραμ δεν είναι δημοτικό έργο. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Η σύμβαση υπεγράφη το 2012 επί δημαρχίας Μιχαλολιάκου. Οι Πειραιώτες το μίσησαν λόγω της μεγάλης καθυστέρησης. Πρόκειται όμως για ευρωπαϊκό έργο, δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το τραμ έξω. Πιέσαμε για τη πιο γρήγορη εκτέλεση του έργου. Οι πιέσεις όμως δεν έπιασαν τόπο. Θα πάρει χρόνο για τον Πειραιώτη να ξεπεράσει το μίσος του για το τραμ. Την καθημερινότητα της πόλης θα την αλλάξει το μετρό, όχι το τραμ. Εγώ ποτέ δεν έκανα αντιπολίτευση, προσπάθησε να συνεργαστώ με όλες τις κυβερνήσεις. Για το θέμα του κτιρίου των δικαστηρίων περιμένω να ακούσω τις απόψεις των συνυποψηφίων μου. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ προστασίας των αρχαιοτήτων και της εξέλιξης. Πρέπει όμως να αναδεικνύονται τα αρχαία, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.

Στο Μικρολίμανο είχαμε αποφάσεις για κατεδαφίσεις ακούω μία κριτική εύκολη για τις προγραμματικές θέσεις και τους χρόνους Οι παθογένειες όμως λύονται έστω και στο τέλος της τετραετίας. Για το Μικρολίμανο έχουμε οριστικό ανάδοχο και αρχίζουν σύντομα οι εργασίες. η νέα διοίκηση θα έπρεπε να αναλαμβάνει σ' ένα μήνα μετά τις εκλογές γιατί οι ηττημένοι δήμαρχοι τα παρατούν.

Πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Στην Μαρίνα Ζέας γίνεται καλή δουλειά. Επίσης, 800 περίπου άτομα δουλεύουν στα μαγαζιά της Τρούμπας. Οπου υπάρχει νύχτα, υπάρχουν περιστατικά. Είναι όμως υπερβολές όσα ακούγονται περί ασφάλειας.

Κάναμε πολλά πράγματα για να βοηθήσουμε την περιοχή. θα πιέσουμε να υπογειοποιηθεί ο δρόμος από το Φάληρο μέχρι το λιμάνι για να βρεθεί λύση για την κίνηση. Στα 100 πράγματα που είπαμε για τον Πειραιά τα 40 τα κάναμε, τα 40 τα δρομολογήσαμε, 20 δεν καταφέραμε να τα κάνουμε. Ο Πειραιάς πρέπει να έχει ένα δεύτερο κολυμβητήριο εκτός από το Παπαστράτειο. Το παλεύουμε, το προσπαθούμε.

Λένε ότι είμαι "μπροστινός"του Μαρινάκη. Πέρα από το είναι προσβλητικό αλλά εμείς κάναμε μία ομάδα του 2014. Μπορώ να συνθέσω απόψεις. Εκρινε η ομάδα ότι εγώ έπρεπε να βγω μπροστά. Η ομάδα κερδίζει. Ολη μαζί. Και εφέτος έχουμε πολύ δυνατή ομάδα.

Τα δύο τελευταία δύο χρόνια (γιατί το 2015 και το 2016 δεν υπήρχε αντιπαράθεση, υπήρχε καλή σχέση) υπάρχει κόντρα Μαρινάκη-κυβέρνησης. Δεν θα μπω στα αίτια. Παίζει ένα ρόλο αρνητικό για την πόλη. Η κόντρα δεν περιορίζεται στον κύριο Μαρινάκη, έχει επεκταθεί και στο πρόσωπό του του και από το υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά. Δεν πιστεύω στα κόμματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι αηδίες περί ολιγαρχών στον Πειραιά είναι παραμύθια για παιδιά. Ηρθαν να βοηθήσουν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσφέρει, μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν και αυτόν. Γνωρίζω από που προέρχεται η διαμάχη κυβέρνησης-Μαρινάκη.

Η ιδέα να διεκδικήσουμε την πόλη ήταν κυρίως του Βαγγέλη Μαρινάκη. Θέλαμε να απελευθερωθεί η πόλη. Εγώ εργάστηκα και για την οικογένεια Κόκακλη και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με την ίδια αξιοπρέπεια, δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Εργάστηκα σκληρά. Δεν υπάρχουν ευεργέτες και σωτήρες. Τα αίτια της κόντρας είναι πολιτικά. Η οικογένεια Κόκκαλη φαίνεται να πιστεύει στον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Ο κύριος Μαρινάκης δεν πιστεύει σ' αυτήν την κυβέρνηση. Ο Πέτρος Κόκκαλης έκανε μία πολιτική επιλογή, στενοχωρήθηκα για τη διαδικασία. Με ενημέρωσε μία μέρα πριν.

Δοτός δεν είναι κανένας. Ολοι εκλέγονται. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει δοτός δήμαρχος. Με στενοχώρησαν όσα είπε ο Πέτρος περί δοτού δημάρχου. Με καθυβρίζουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο και γι' αυτό ζήτησαν από τον Πέτρο Κόκκαλη να παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβουλίου. Καλή καρδιά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι εγώ είμαι δοτός. Πως θα ήταν ο Πέτρος Κόκκαλης μαζί μας από εκεί και πέρα; Τις μεταγραφές στην πολιτική δεν τις καταλαβαίνω. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Στον Πειραιά ψηφίζουμε για δήμαρχο, ούτε για Πρωθυπουργό. Οταν νιώθει η διοίκηση του Ολυμπιακού ότι κάποιος τον αντιμάχεται, αυτό περνάει και στον κόσμο. Γίνεται αυτό. Είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας ο Ολυμπιακός. Τα πάντα υπάρχουν στον Ολυμπιακό. Ο Πέτρος Κόκκαλης θέλει να δείξει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι ο κατάλληλος ιδιοκτήτης για τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι παρέλαβε έναν Ολυμπιακό γεμάτο χρέη. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018. Τι άλλαξε έκτοτε;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network