Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: "Καταλαβαίνω τους πολίτες, κι εγώ τον Δήμαρχο θα έβριζα"

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης 
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Τη Δευτέρα ήταν ένα σοκ στο σύστημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καλό timing για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο" είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης. Τι είπε για τα παγκάκια και το κόστος τους.

"O "Μεγάλος Περίπατος" απαιτεί μικρές θυσίες από όλους μας" ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

"Η Δευτέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Καταλαβαίνω απολύτως και την οργή και την αγανάκτηση των οδηγών. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να θες να πας στη δουλειά σου και να ταλαιπωρείσαι" ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε πως "και εγώ στη θέση τους τον Δήμαρχο θα έβριζα".

Και συνέχισε: "Πάμε να αλλάξουμε την ισορροπία στην πόλη. Σήμερα είμαστε στη λογική ότι το Ι.Χ. είναι βασιλιάς. Όλοι κάνουμε στην άκρη και υποκλινόμαστε στο αυτοκίνητο. Δεν έχουμε εχθρική διάθεση απέναντι στο αυτοκίνητο, αλλά θέλουμε να έχουμε μία νέα ισορροπία ανάμεσα στο αυτοκίνητο, τον πεζό, το ποδήλατο και τον επιβάτη των ΜΜΜ".

"Αυτό το σχέδιο το δουλεύουμε από την 1η του Σεπτέμβρη, ήταν κεντρική προεκλογική μας δέσμευση. Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν μία κυκλοφοριακή μελέτη μαζί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήραμε τους καλύτερους συγκοινωνιολόγους, οι οποίοι μας κάνανε μία μελέτη και βάση αυτής πορευόμαστε" τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναϊων.

"Τη Δευτέρα ήταν ένα σοκ στο σύστημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καλό timing για να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Μου είπαν κάποιοι να το έκανα τον Αύγουστο. Αν το κάναμε τον Αύγουστο είναι σαν να σπρώχναμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί" ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Είπε δε πως θα συνεχίσουν να γίνονται "τεχνικές προσαρμογές".

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε πως προς το τέλος του καλοκαιριού θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τελική μορφή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Σχετικά με την κριτική που έχει δεχθεί για τα παγκάκια που κόστισαν σχεδόν 6 χιλιάδες ευρώ, ο κ Μπακογιάννης  εξήγησε ότι δεν πρόκειται για παγκάκια, αλλά για σύνθετες κατασκευές οι οποίες ζυγίζουν ένα τόνο, άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδιο, έχουν ειδική βαφή αντί γκράφιτι και αντέχουν στο χρόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλος Περίπατος, Μπακογιάννης
SHARE:

24Media Network