Μπαλάφας: Θέλω να είναι αντικειμενική η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση

Ο Γιάννης Μπαλάφας
Ο Γιάννης Μπαλάφας EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μπαλάφας εξήγησε τι εννοούσε σε πρωινή στιχομυθία του στο κρατικό ραδιόφωνο κατά την οποία φάνηκε να κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 o Γιάννης Μπαλάφας εξήγησε τι εννοούσε σε στιχομυθία του με δημοσιογράφους της κρατικής ραδιοφωνίας στους οποίους εφέρετο να έκανε υποδείξεις στον αέρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά τόνισε: "Δεν επρόκειτο για επίθεση αλλά για διατύπωση άποψης μέσω ενός διαλόγου.

Ανέφερα ότι ο όρος επίδομα που αποδόθηκε στην 13η σύνταξη δεν είναι ο σωστός. Το επίδομα εμπεριέχει μία προσωρινότητα. Αντιθέτως η 13η σύνταξη είναι μόνιμου χαρακτήρα παροχή. Από εκεί και πέρα μπορεί να μας κάνει κριτική κάποιος επειδή την δώσαμε αργά ή όχι ολόκληρη.

Ζήτησα, λοιπόν, από τους συναδέλφους σας να είναι πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους. Θέλω η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση να είναι πιο αντικειμενική".

Aπό εκεί και πέρα είπε: Στη μάχη πάμε για να νικήσουμε. Τα τελευταία χρόνια της ιστορίας του, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε δια πυρός και σιδήρου, ποτέ δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να βρει τον βηματισμό του. Στη δύσκολη αυτή φάση, κάνουμε την αυτοκριτική μας και προχωράμε με ειλικρίνεια, σεμνότητα και σκληρή δουλειά για να φέρουμε τον κόσμο που δυσαρεστήθηκε πίσω και να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Προφανώς υπήρξαν ζητήματα με τη φορολογία στη μεσαία τάξη. Ωστόσο η μεγάλη αύξηση στη φορολογία της μεσαίας τάξης επιβλήθηκε την περίοδο 2010 – 2015, εξαιτίας των καταστροφικών πολιτικών που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που υπερχρέωναν τη χώρα. Εμείς, με το που μας δόθηκε η δυνατότητα, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων. Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα νωρίτερα, αλλά με το που βγήκαμε από το μνημόνιο, τον Σεπτέμβριο του 2018 και είδαμε ότι υπάρχει περιθώριο, ξεκινήσαμε να υλοποιούμε πολιτικές ελάφρυνσης.

Ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση ελάφρυνσης για τη μεσαία τάξη και τα πιο αδύναμα στρώματα θα είναι και το πρόγραμμα μας. Από την άλλη πλευρά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πει η ΝΔ, που κάνει λόγο για μείωση φόρων κατά 7δισ. ευρώ, πως θα εξοικονομήσει αυτά τα χρήματα. Έχει κρυφή ατζέντα; Θα μειώσει πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις; Θα βάλει ιδιωτικά συμφέροντα στα δημόσια νοσοκομεία και στα σχολεία; Θα κόψει τα επιδόματα στέγασης και αναπηρίας; Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης;

Διερωτώμαι, με τον αέρα νίκης που έχει ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχει επιβάλει «σιωπητήριο» στα στελέχη της ΝΔ - παρόλο που δεν κρατιούνται και τους ξεφεύγουν οι πραγματικές τους προθέσεις-, γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει για το πρόγραμμά της ΝΔ και αρνείται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ; Τι έχει να φοβηθεί και τι έχει να κρύψει;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network