Μπογδάνος: Ζήτησε λεφτά για να μετέχει στην εξεταστική για την Λίστα Πέτσα

Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Κωνσταντίνος Μπογδάνος. INTIME NEWS

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πρότεινε να είναι αμειβόμενη η παρουσία των βουλευτών στην Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα

Συνέβη και αυτό: Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ζήτησε την ειδική βουλευτική αμοιβή που προβλέπεται για την συμμετοχή στις διαρκείς επιτροπές της Βουλής προκειμένου να μετέχει ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στην Εξεταστική Επιτροπή για την Λιστα Πέτσα.

Όπως δήλωσε στην επιτροπή «θα θέσω, για λόγους αρχής, οι οποίοι έχουν να κάνουν συνολικά με τον ρόλο και τα εργαλεία που δίνονται στους Βουλευτές, δεν είμαι βέβαιος κατά πόσο είναι σώφρον να είναι μη αμειβόμενη η παρουσία μας». Συνέχισε επισημαίνοντας πως «το λέω γιατί έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη συζήτηση ότι οι Βουλευτές σε αυτήν τη χώρα είναι πάρα πολλοί και παίρνουν και πολλά χρήματα. Ενδεχομένως, ούτε πάρα πολλοί να είναι. Δηλαδή, διαφωνώ με όσους λένε «να μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών σε διακόσιους πενήντα, σε διακόσιους, να τους πάνε εκατό» -στο τέλος δεν θα είναι κανένας- και διαφωνώ, επίσης, με τη στάση η οποία διαρκώς περικόπτει τις βουλευτικές αμοιβές». Κατέληξε διερωτώμενος: «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εργασίες της συγκεκριμένης επιτροπής να θεωρούνται διαφορετικές φερ’ ειπείν από τις εργασίες της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, της οποίας είμαι μέλος και οι οποίες είναι αμειβόμενες. Γιατί να ισχύει το ένα πράγμα στη μία περίπτωση και όχι στην άλλη; Δηλαδή, ο συμβολισμός ότι ασχολούμαστε με δημόσιο χρήμα, συνεπάγεται την αντίληψη ότι πρέπει να το κάνουμε χωρίς αμοιβή;»

ADVERTISING

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή του Κ.Μπογδάνου στην επιτροπή προέκυψε μετά από κλήρωση ανάμεσα στον ίδιο και την Μαρία Αδάμου που ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Βουλή
SHARE:

24Media Network