Εμβολιαστικό θρίλερ με την AstraZeneca: Μπρος-πίσω και θολό παρασκήνιο

Εμβολιαστικό θρίλερ με την AstraZeneca: Μπρος-πίσω και θολό παρασκήνιο
astrazeneca.com

Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της AstraZeneca, με την φαρμακευτική να δηλώνει πως τελικά θα προσέλθει στις αποψινές συνομιλίες. Την δημοσιοποίηση του συμβολαίου ζητά η Κομισιόν

Ένα ακόμη επεισόδιο προστίθεται σήμερα στο σίριαλ των διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, για την παραλαβή εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η φαρμακευτική εταιρεία, που πηγές της ΕΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη αποψινή συνάντηση με την συντονιστική ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια, τελικά θα συμμετάσχει σε αυτήν, δήλωσε εκπρόσωπός της.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως η AstraZeneca ουδέποτε ακύρωσε την συνάντηση, κάτι που διέψευσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν στο μεσημεριανό briefing. Δημοσιογράφος του γερμανικού ZDF έφερε στην δημοσιότητα το mail της εταιρείας με το οποίο ανακοίνωνε την πρόθεση της εταιρείας να μην συμμετάσχει στο meeting.

H αποψινή συνάντηση θα είναι η τρίτη μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι δεν μπορεί να καλύψει τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ για τις δόσεις των εμβολίων.

Να δοθεί το συμβόλαιο στην δημοσιότητα

Την Δευτέρα, η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς την εταιρεία τονίζοντας ότι θα πρέπει να τηρήσει το συμβόλαιό που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών.

Την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, με συνέντευξή του στην ιταλική La Republicca υπογράμμισε πως η AstraZeneca δεν έχει βάσει συμβολαίου υποχρέωση για συγκεκριμένο αριθμό εμβολίων αλλά ρήτρα βέλτιστης προσπάθειας(best effort) για την παράδοση των εμβολίων στην ΕΕ.

Η συνέντευξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, με την Επιτροπή, το μεσημέρι της Τετάρτης να καλεί την φαρμακευτική να συμφωνήσει σε δημοσίευση του συμβουλαίου που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα