ΝΔ: Κοινοβουλευτική ντροπή με έξι δεκανίκια του Τσίπρα

ΝΔ: Κοινοβουλευτική ντροπή με έξι δεκανίκια του Τσίπρα
Κατά 30 εκατομμύρια το χρόνο αυξάνει το χρέος της Ν.Δ από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Συνταγματικά ανυπόστατο το σημερινό πληρεξούσιο των έξι ανεξάρτητων βουλευτών στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας

Την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το αίτημα έξι ανεξάρτητων βουλευτών να προσμετράται η ψήφος τους με αυτή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ όταν δε διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για κοινοβουλευτική ντροπή και “έξι δεκανίκια του Τσίπρα”, τονίζει ότι συνταγματικά είναι εωλη αυτή η κίνηση και πως στην πραγματικότητα η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει 151.

Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή” αναφέρει ειδικότερα το Μοσχάτο με ανακοινωση του και προσθέτει:

Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους.”

Πηγές της ΝΔ εν τω μεταξύ απαντούσαν στην κυβερνητική διαρροή ότι διαψεύδεται το γαλάζιο αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού. “Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα 6 δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ. Ζουράρις και Παπαχρηστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση” έλεγαν χαρακτηριστικά, καθώς οι δυο εν λόγω βουλευτές δηλώνουν πλέον ότι θα ψηφίζουν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα