ΝΔ: Με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει διχαστεί η κοινωνία

ΝΔ: Με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει διχαστεί η κοινωνία
Headquarters of New Democracy in Athens / SOOC

Απαιτείται η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ από Κουμουτσάκο. Στην επικαιρότητα συντηρούν το θέμα Βαρουφάκη στη ΝΔ – δεύτερη επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό 40 βουλευτών της ΝΔ

Θετικά αποτιμούν την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Συγγρού και κάνουν λόγο για «συντριβή του πρωθυπουργού» κατά τη συζήτηση στη βουλή για το ασφαλιστικό ενώ εκτιμούν παράλληλα ότι το μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε «πανικό» και οι διαρροές μέσω non paper  δείχνουν πολιτική «γύμνια» του κ. Τσίπρα.

Πάντως στη ΝΔ δεν προτίθεται να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο αντιπαράθεσης ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να πιέσουν πολιτικά και να εκθέσουν τον πρωθυπουργό στα ζητήματα που πιστεύουν ότι είναι ευάλωτος κατά την εκτίμηση των επιτελών της ΝΔ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο επιμένουν στη γραμμή κατά την οποία η ΝΔ, έχοντας ως στόχο τη συσπείρωση αυτού που ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε «σιωπηλή πλειοψηφία», θα συνεχίσει να  υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί συνθήκες κομματικού κράτους εν είδη καθεστώτος, Οι στενοί του συνεργάτες Μακάριος Λαζαρίδης και Γιώργος Κουμουτσάκος είχαν μάλιστα συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΡΤ με αφορμή και την προβολή από τη δημόσια τηλεόραση την Κυριακή του 10λεπτου επετειακού βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο της διακυβέρνησής του.

Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας στις σχετικές δηλώσεις της Ράνιας Σβίγγου σημείωσε ότι «στο θέμα της Ε.Ρ.Τ., η οποία πληρώνεται από όλους τους Έλληνες και οφείλει να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, απαντά η Εκπρόσωπος του Κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Κυβέρνηση! Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει τους φόβους και τις ανησυχίες μας για την απόφαση της Κυβέρνησης να κομματικοποιήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την ενημέρωση που αυτή  παρέχει».

Την ίδια ώρα η ΝΔ κρατάει στην επιφάνεια το θέμα Βαρουφάκη και τα όσα είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη καταθέτοντας δεύτερη επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό. Σειρά είχαν την Τετάρτη 40 γαλάζιοι βουλευτές με πρωτοβουλία του αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη που ρωτούν «Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ο Πρωθυπουργός για την διερεύνηση όλων των ευθυνών που προκύπτουν από τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη και οι οποίες ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής;».

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στη γραμμή κατά του Αλέξη Τσίπρα που ακολούθησε και κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό, επιδιώκοντας να εκπέμψει ένα μήνυμα συσπείρωσης των λεγόμενων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων κατά του «χθες του λαϊκισμού». Μάλιστα την ώρα που η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά άνοιξε το κύριο μέτωπο κατά της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με υπαιτιότητά της «έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία». Παράλληλα χαρακτήρισε χρέος του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να επιδιώκω και να αναζητώ πάντα τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις» ενθαρρύνοντας το διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και προσβλέποντας όπως είπε «σε έναν συνεχή και ειλικρινή διάλογο». Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «παρά τις διαφορές μας υπάρχουν ζητήματα στα οποία σίγουρα μπορούμε να συμφωνήσουμε» με τον κ. Θεοχαρόπουλο να ανταποδίδει πως «απαιτείται ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων ανεξάρτητα από υπαρκτές διαφορές σε προγραμματικές ιδεολογικές θέσεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα