ΝΔ: Μη αποδεκτά τα πρόσθετα μέτρα του ΔΝΤ. Ευθύνες στην κυβέρνηση

ΝΔ: Μη αποδεκτά τα πρόσθετα μέτρα του ΔΝΤ. Ευθύνες στην κυβέρνηση
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

“Με τους τυχοδιωκτισμούς της, η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στο ολέθριο για τη χώρα δίλημμα: βαριά συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη”, δήλωσε ο Κουμουτσάκος απαντώντας στη Γεροβασίλη

Ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί με τους χειρισμούς της έδωσε χώρο στο ΔΝΤ να ζητά πρόσθετα μέτρα, από τα οποία η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι διαχωρίζει τη θέση της, επέρριψε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε εκ νέου τη Συγγρού για ταύτιση με το Ταμείο.

“Ο βαρύς για τους Έλληνες λογαριασμός των 5,4 + 3,6 δις ευρώ, είναι αποτέλεσμα των ερασιτεχνικών χειρισμών της ανίκανης κυβέρνησης Τσίπρα. Με την ανευθυνότητα και την αναξιοπιστία της έδωσε “χώρο” στους πιστωτές και το ΔΝΤ να απαιτούν πρόσθετα δυσβάστακτα – μη αποδεκτά από τη Νέα Δημοκρατία – μέτρα”, δήλωσε ο κ.Κουμουτσάκος.

“Όπως προειδοποιούσαμε, με τους τυχοδιωκτισμούς της, η κυβέρνηση   εγκλωβίστηκε στο ολέθριο για τη χώρα δίλλημα: “βαριά συνθηκολόγηση ή καταστροφική ρήξη”. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει την ευθύνη των πολύ αρνητικών για τη χώρα εξελίξεων.

Τώρα μάλιστα, δεν αποκλείει ούτε και το καταστροφικό σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος μέσα σε 10 μήνες. Ο κίνδυνος για το παρόν και το μέλλον της χώρας, από τα ανόητα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, είναι τεράστιος. Έχουν χάσει το μέτρο και την κοινή λογική.

Κατηγορούν, αντί να απολογούνται. Επιμένουν, αντί να ζητούν συγγνώμη”, πρόσθεσε καταλήγοντας:

“Το μόνο που έχει απομείνει στον κ. Τσίπρα είναι αυτό που ζήτησε – και σήμερα – ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα