ΝΔ: Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για κυβίστηση, που καθιέρωσε διεθνώς την kolotoumba

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

"Nα αποφεύγει στο εξής τα συνώνυμα της λέξης κωλοτούμπα, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι εκδοχές της θυμίζουν το κυβερνητικό τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους του" συνιστά στον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση απαντώντας στο Μαξίμου για τη συνταγματική αναθεώρηση

"Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο κυβίστηση προφανώς γιατί ντρέπεται τη λέξη kolotoumba που καθιέρωσε διεθνώς. Θα του εξηγήσουμε, λοιπόν, τι σημαίνει και κυβίστηση", αναφέρει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στο σχόλιο του Μαξίμου που κατηγορούσε την αξιωματική αντιπολίτευση για αλλαγή στάσης στη συνταγματική αναθεώρηση με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Μοσχάτου πως θα συμμετάσχει στη διαδικασία ενώ χθες άφηνε να εννοηθεί το αντίθετο.

"Κυβίστηση σημαίνει να επιδιώκεις να καθιερώσεις και στο Σύνταγμα τα δημοψηφίσματα, όταν έχεις γίνει ο περίγελος της Οικουμένης με την κωλοτούμπα που έκανες στο δημοψήφισμα του 2015.

ADVERTISING

Κυβίστηση σημαίνει να θες να αποσυνδέσεις την προεδρική εκλογή από τις εθνικές εκλογές, όταν την έχεις χρησιμοποιήσει για να ρίξεις μια κυβέρνηση, τάζοντας δήθεν ότι θα σκίσεις τα μνημόνια.

Κυβίστηση σημαίνει να νοιάζεσαι τάχα για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και του ηλεκτρισμού, όταν έχει ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Κυβίστηση, τέλος, σημαίνει να κόπτεσαι τάχα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, όταν σφύριζες αδιάφορα από το 2006 που πρότεινε την κατάργησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης" υποστηρίζει η ΝΔ και καταλήγει:

"Για να μην μακρηγορούμε, θα συστήναμε στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει στο εξής τα συνώνυμα της λέξης κωλοτούμπα, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι εκδοχές της θυμίζουν το κυβερνητικό τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους του. Περισσότερα στη Βουλή…"

Κυβερνητικές πηγές: Η προσγείωση Μητσοτάκη μετά την κυβίστηση υπήρξε μάλλον ανώμαλη

Κυβερνητικές πηγές απαντούσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση: "Το οργίλο ύφος της απάντησης της ΝΔ στο καλωσόρισμα της απόφασής της να συμμετάσχει τελικά στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση, αποδεικνύει πως η προσγείωση του κ. Μητσοτάκη μετά την κυβίστηση υπήρξε μάλλον ανώμαλη."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνταγματική Αναθεώρηση, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Την κυβίστηση της ΝΔ στην αναθεώρηση στηλιτεύει το Μαξίμου

Η ΝΔ αποφάσισε να συμμετάσχει στον διάλογο για την Συνταγματική αναθεώρηση

24Media Network