ΝΔ: Ο Τσακαλώτος θεωρεί ως λύση για τις συντάξεις να αποδημήσουν οι συνταξιούχοι

Βίντεο με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση και τον κατηγορεί ότι αφού υπέγραψε τις περικοπές των συντάξεων, προσπαθεί να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους.

“Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών” καταγγέλει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της, την οποία συνοδεύει με βίντεο δηλώσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η ΝΔ αναφέρει ότι: “Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι “δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”.

ADVERTISING

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις
SHARE:

24Media Network