ΝΔ: Ο Τσίπρας νομιμοποίησε πολιτικά τη βία στην Ελλάδα, από το Γρηγορόπουλο μέχρι τους "γερμανοτσολιάδες"

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέστρεψε στον πρωθυπουργό την κατηγορία της ενθάρρυνσης βίας με αφορμή την επίθεση κατά Μπουτάρη, υποστηρίζοντας ότι Τσίπρας- ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στα βίαια επεισόδια το 2008 και προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα για το μνημόνιο

Επιθετικά απάντησε η ΝΔ στις αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, ότι ένα τμήμα της ΝΔ, το οποίο έχει έκφραση στα κομματικά όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και συναλλάσσεται με τη Χρυσή Αυγή, με αφορμή την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα ήταν το σχόλιο του Μοσχάτου κάνοντας αναφορές από την εποχή των γεγονότων του Δεκέμβρη του 2008, μέχρι σήμερα σημειώνοντας ότι αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008.

Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες.

Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση".

Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα.

Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία.

Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση της ΝΔ προετοιμάζει  τραμπούκικες επιθέσεις τύπου Μπουτάρη

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία το γραφείο Τύπου σημειώνει:

"Η απάντηση της ΝΔ στην κριτική του πρωθυπουργού για την ακροδεξιά της βίας, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοξενεί στα υπόγεια αλλά και στο ρετιρέ της, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της φραστικής μισαλλοδοξίας που προετοιμάζει τραμπούκικες επιθέσεις τύπου Μπουτάρη και ωθεί σε αυτές" και καταλήγει λέγοντας: "Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου".

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει κολλημένοι στα τρίκυκλα

Πηγές της ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής : «Την ώρα που σε όλο τον κόσμο συζητούν για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει κολλημένοι στα τρίκυκλα. Πιο αξιοθρήνητοι από ποτέ…».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Μπουτάρης, Νέα Δημοκρατία, Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας για Μπουτάρη: Τμήμα της ΝΔ στρώνει το χαλί στην άκρα δεξιά

SHARE:

24Media Network