ΝΔ: Όχι σε ελεγχόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΡ

ΝΔ: Όχι σε ελεγχόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΡ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο.. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Παρασκηνιακές αψιμαχίες Μεϊμαράκη με το επιτελείο του Μητσοτάκη για το ΕΣΡ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συναινέσει με την κυβέρνηση στη συγκρότηση του ΕΣΡ με τους όρους που επιδιώκει το μέγαρο Μαξίμου έστειλε η ΝΔ με την χτεσινή καταψήφιση των τριών τροπολογιών του Νίκου Παππά. Την ίδια στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν να κινούνται σε σκληρή γραμμή αποφεύγοντας ωστόσο την επισκίαση της αντιπολιτευτικής τους δραστηριότητας από το ζήτημα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαδοχικές παρεμβάσεις του το τελευταίο 48ωρο επαναλαμβάνει με επίκεντρο την οικονομία το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές και πολιτική αλλαγή, ενώ απέφυγε επιμελώς οποιαδήποτε παρέμβαση κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης στη βουλή για τις κυβερνητικές τροπολογίες-παρεμβάσεις στο νόμο Παππά μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει σε τίποτα τη αρνητική στάση της ΝΔ στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το ΕΣΡ, επισημαίνουν από την Πειραιώς. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα επεσήμανε αιτιολογώντας την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει οποιαδήποτε από τις τρεις τροπολογίες ότι η κυβέρνηση θέλει να παρασύρει την αντιπολίτευση σε ένα ελεγχόμενο από το Μαξίμου ΕΣΡ. Από τη μεριά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε «πονηρές» τις τροπολογίες και κάλεσε την κυβέρνηση να τις αποσύρει και να αναζητήσει από κοινού με τη ΝΔ μια λύση.

Είναι προφανές ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η ΝΔ προσέρχεται στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής τη Δευτέρα με διάθεση να μη συμφωνήσει με την πρόταση της κυβέρνησης για το ΕΣΡ. Πάντως στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει προβληματισμός ως προς τη διάρκεια αυτής της εκκρεμότητας με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ως προς το που θα οδηγηθεί αυτή η κόντρα με την κυβέρνηση.

Αν και από τη μεριά της Πειραιώς υπάρχει εμφανής διάθεση υποβάθμισης κάθε αναφοράς σε «θέμα Μεϊμαράκη», εντούτοις ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ με απαντητική του δήλωση σε αρθρογραφία του τύπου έφερε στην επιφάνεια έναν υπόγειο πόλεμο στο εσωτερικό της ΝΔ με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη για τη στάση της γαλάζιας παράταξης στο θέμα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και τους τόνους που χρησιμοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και αν έχει επιλέξει τη σιωπή για το θέμα αποφεύγοντας να δυναμιτίσει το κλίμα και όσο και αν αρνείται ότι υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα με διαφορετικές απόψεις για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΝΔ μπροστά στο αδιέξοδο, εντούτοις πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν έχουν διαφύγει της προσοχής του οι τελευταίες παρεμβάσεις του κ. Μεϊμαράκη.

Σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ περιμένουν τη διάσκεψη της Δευτέρας, ενώ στην κατεύθυνση αυτή θεωρούν ότι έχουν θωρακιστεί από κάθε άποψη με την πρότασή τους για προεδρία Κουτρομάνου στο ΕΣΡ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα