Ευρωβουλευτές ΝΔ: Γιατί απείχαν από την ψηφοφορία για τα Pandora Papers

Ευρωβουλευτές ΝΔ: Γιατί απείχαν από την ψηφοφορία για τα Pandora Papers
SHUTTERSTOCK

Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση για το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές της απείχαν από την ψηφοφορία για τα Pandora Papers.

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και "γκρίζες ζώνες". Και γι΄αυτό όπως έχει καταγραφεί συμφωνούσαν με το αρχικό κείμενο ψηφίσματος» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Επισημαίνει ότι η στάση της αποχής από την ψηφοφορία υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, παραβιάζοντας, όπως σημειώνει, το τεκμήριο της αθωότητας, που αποτελεί βασικό κανόνα του κράτους δικαίου και βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα με πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εταιρείες για να μεταφέρουν παράνομα, πλούτο έξω από τη χώρα τους.

ADVERTISING

«Ας αφήσουν κατά μέρος λοιπόν οι "γνωστοί", τη σπέκουλα» καταλήγει η ΝΔ και επισυνάπτει την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το θέμα.

H στάση των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε ερωτηματικά με τον ΣΥΡΙΖΑ να τους κατηγορεί ότι "δεν πήραν θέση στο ερώτημα αν θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα ενδελεχείς έρευνες για τις αποκαλύψεις για τους φορολογικούς παραδείσους των Pandora Papers".

Pandora Papers: Πόσο εύκολο είναι να έχει κανείς offshore δραστηριότητα;

Τα Pandora Papers αποτελούν τη μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων στην ιστορία: 12 εκατομμύρια αρχεία που χρειάστηκαν επεξεργασία από 600 δημοσιογράφους απ’ όλον τον πλανήτη κι αποκάλυψαν υπεράκτια παραοικονομία, μεγαλύτερης κλίμακας από ποτέ.

Το 24Media Lab εξηγεί πόσο πραγματικά μας κοστίζουν οι πλούσιοι και ισχυροί αυτού του πλανήτη:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Pandora Papers, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network