ΝΔ: Πρόσω ολοταχώς για το συνέδριο και για νέο γραμματέα τον Π. Μαρινάκη 

ΝΔ: Πρόσω ολοταχώς για το συνέδριο και για νέο γραμματέα τον Π. Μαρινάκη 
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών συνέδρων της ΝΔ πραγματοποιήθηκαν χθες. Οι στόχοι Μητσοτάκη στο συνέδριο του Δεκεμβρίου και το ζήτημα της πολιτικής φυσιογνωμίας της ΝΔ.

Μετά τη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών συνέδρων η Νέα Δημοκρατία μπαίνει πλέον για τα καλά σε τροχιά συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, και όπου θα εκλεγούν τα νέα γαλάζια όργανα και νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής.

Αυτός θα είναι ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, στέλεχος της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει έτσι να στείλει και ένα μήνυμα αξιοποίησης της νέας γενιάς.

Οι εσωκομματικές εκλογές φέρονται να εξελίχθηκαν απολύτως ομαλά, καθώς μάλιστα στις περισσότερες γαλάζιες οργανώσεις δεν υπήρξε καν αντιπαράθεση, αλλά βρέθηκαν κοινής αποδοχής υποψήφιοι.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε χθες το πρωί στο Γαλάτσι για να παρακολουθήσει από κοντά την εκλογική διαδικασία, υπογράμμισε ότι η ΝΔ “είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη” καθώς έχει σχεδόν 140.000 ενεργά μέλη, εκ των οποίων τα 30.000 ενεγράφησαν για πρώτη φορά στη ΝΔ, προκειμένου να ψηφίσουν σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές. Εστίασε επίσης στο γεγονός ότι για πρώτη φορά υπήρξε δυνατότητα και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, την οποία τελικά αξιοποίησαν σύμφωνα με πληροφορίες 21.457 μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

“Η ΝΔ είναι το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ρεαλισμού και προόδου”, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός, θέλοντας να στρώσει το έδαφος για ένα νέο άνοιγμα και προς το χώρο του κέντρου, ενώ το Σάββατο κατά την επίσκεψη του στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ στο Λαύριο, υπενθύμισε πως όταν είχε εκλεγεί το 2016 είχε δεσμευτεί ότι η ΝΔ “θα ανανεωθεί, θα μεγαλώσει, θα διευρυνθεί, αλλά θα κρατήσει πάντα ζωντανές και επίκαιρες τις αξίες τις με σημείο αναφοράς τον ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.”

Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιχειρήσει “άνοιγμα” στους καραμανλικούς εδώ και καιρό, καθώς εξάλλου άπαντες στη ΝΔ αναμένουν ότι στο συνέδριο του Δεκεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς θα τοποθετηθεί θέτοντας ξανά ζήτημα ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κυβερνώντος κόμματος. Σημειωτέον δε ότι το σαμαρικό στρατόπεδο, αν και όλα κύλησαν χθες ομαλά με κοινούς υποψηφίους σε πολλές οργανώσεις, θα ζητήσει ποσοστώσεις στο συνέδριο, το οποίο θα εκλέξει τη νέα Πολιτική Επιτροπή και στη συνέχεια το νέο γραμματέα.

Όταν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΝΔ, θα έχει εκλέξει ήδη νέο πρόεδρο το Κίνημα Αλλαγής, γεγονός που θα επηρεάσει σαφώς ευρύτερα το πολιτικό σκηνικό. Τυχόν εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου θα στερήσει από τη ΝΔ έναν πιθανό κυβερνητικό εταίρο, αλλά ταυτόχρονα θα της δώσει περισσότερο χώρο στο αντιΣΥΡΙΖΑ κέντρο.

Όπως όμως φάνηκε και από την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης του Περάματος, η ΝΔ αγωνιά μην χάσει ψήφους προς τα ακρο- δεξιά. Έτσι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να προκαταλάβει την πειθαρχική και δικαστική έρευνα αποφαινόμενος ότι “οι αστυνομικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους”, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τους επτά κρατούμενους αστυνομικούς, κάνοντας λόγο για επίσκεψη “συμβολικού χαρακτήρα” και διαβεβαιώνοντας κατά τα λοιπά πως “οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι”.

Και αυτό καθώς ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κατακεραύνωσαν την Ελληνική Αστυνομία, ο Κυριάκος Βελόπουλος άδραξε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε μερίδα ακραία δεξιών ψηφοφόρων που επικροτούσαν τους αστυνομικούς, αλλά βεβαίως και στους ίδιους τους αστυνομικούς, ένα εκλογικό κοινό που παραδοσιακά ψηφίζει σε μεγάλο ποσοστό ΝΔ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα