ΝΔ: Στα χαρακώματα με ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή για τη Μακεδονία

ΝΔ: Στα χαρακώματα με ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή για τη Μακεδονία

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης οι θέσεις που πήραν για το μακεδονικό Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κώστας Μητσοτάκης. Στην αντεπίθεση για να αντικρούσει την κριτική του Μαξίμου για «ακροδεξιά ρητορική» στο προσφυγικό. Ανθρωπιστική βοήθεια στον Ερυθρό Σταυρό στο Κιλκίς προσέφερε η ΟΝΝΕΔ

Σε δύο επίπεδα κινείται η τακτική της ΝΔ με αφορμή το προσφυγικό και τις διπλωματικές παρενέργειες που προκύπτουν από τη διαχείρισή του. Στη Συγγρού αφενός μεν επιχειρούν να αφαιρέσουν από το ΣΥΡΙΖΑ την ατζέντα της κοινωνικής ευαισθησίας και να αντικρούσουν την κριτική του Μαξίμου περί «ακροδεξιάς ρητορικής» και αφετέρου ανοίγουν μέτωπο στα δεξιά τους για τα «εθνικά θέματα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να βρίσκεται στα χαρακώματα με τους ΑΝΕΛ για την ονομασία των Σκοπίων με αφορμή το θέμα Μουζάλα και τη διαφαινόμενη υπαναχώρηση του Πάνου Καμμένου.

Η ΝΔ μετά την επιλογή της να οξύνει τις ενδοκυβερνητικές τριβές μεταξύ Πάνου Καμμένου και Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το σαρδάμ του Γιάννη Μουζάλα επανήλθε κατηγορώντας τους ΑΝΕΛ ότι «η γοητεία της καρέκλας είναι πιο ισχυρή από τις όποιες προβαλλόμενες εθνικές ευαισθησίες» και στη συνέχεια Γιώργος Κουμουτσάκος και Τέρενς Κουίκ αντάλλαξαν σφοδρά πυρά για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ ο Νίκος Δένδιας άνοιξε μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή την οποία κατηγόρησε ως πολιτικούς απογόνους των δοσιλόγων και των ναζί.

Η Συγγρού επέλεξε να οξύνει την αντιπαράθεση με αυτά τα δύο κόμματα καθώς χτες εγκαλούνταν από τους ΑΝΕΛ ότι απαρνιέται την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και «χαρίζει» το όνομα Μακεδονία στη γειτονική χώρα με τη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε ότι είναι «πάγια εθνική θέση» που «υπερψήφισε» ο Πάνος Καμμένος ως βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.

Την ίδια στιγμή εντός της βουλής αργά χτες βράδυ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κλήθηκε να απαντήσει στο Γιάννη Λαγό ο οποίος είχε αναφέρει ότι «ο πατέρας του σημερινού προέδρου της ΝΔ, ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας, λέγοντας ότι δεν θα το θυμάται κανείς σε δέκα χρόνια». «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταδικάστηκε από τους Γερμανούς σε θάνατο και έζησε εκ τύχης» απάντησε ο Νίκος Δένδιας συγκρίνοντας τη Χρυσή Αυγή με το στρατηγό Τσολάκογλου και τον καπετάν Πούλιο στη Μακεδονία που «αναχώρησε με τα γερμανικά στρατεύματα κι έκανε ελληνική κυβέρνηση στη Βιέννη».

Στο μεταξύ την ώρα που στις Βρυξέλλες λάμβανε χώρα το επεισόδιο στη σύνοδο του ΕΛΚ μεταξύ του Ούγγρου πρωθυπουργού και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κλειστά σύνορα από τις χώρες του Βίζεγκραντ, η ΟΝΝΕΔ προσέφερε μισό τόνο είδη προσωπικής υγιεινής στηρίζοντας το έργο του Ερυθρού Σταυρού του Κιλκίς για να εκφράσει την αλληλεγγύης της στους πρόσφυγες της Ειδομένης και στις οικογένειές τους.

«Το δράμα αυτών των ανθρώπων μέρα με τη μέρα κορυφώνεται. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση οφείλει να βρει άμεσα λύσεις. Σε αυτές τις στιγμές, όσοι μπορούμε έχει νόημα να συμβάλουμε. Κυρίως όμως, οφείλουμε να αφυπνίσουμε όλους τους Έλληνες πως μπροστά στα δεινά της ζωής, δε μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι επειδή δε μας αφορούν. Ο άνθρωπος είναι πάντα άνθρωπος και ανεξάρτητα από το χρώμα του διαβατηρίου του, αξίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα