Νέα Αριστερά για Intellexa: Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι εμπλεκόμενοι προστατεύτηκαν

Διαβάζεται σε 1'
Το λογότυπο της ΚΟ "Νέα Αριστερά"
Το λογότυπο της ΚΟ "Νέα Αριστερά" ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση από τη Νέα Αριστερά για το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τις βαριές κυρώσεις των ΗΠΑ στην Intellexa.

«Το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα βαρύτατες κυρώσεις όπως πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων και των συναλλαγών στις εταιρίες της Intellexa και στους μετόχους της Τάλ, Ντίλιαν και Σάρα Χαμού», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά.

«Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση η εταιρεία ανέπτυξε και εμπορεύτηκε τεχνολογία spyware που παγίδευσε Αμερικανούς πολίτες, αλλά και εξήγαγε το Predator. Μάλιστα γίνεται αναφορά για εξαγωγή του Predator σε αυταρχικά καθεστώτα μέσω Ελλάδας. Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνει αυτό που είχε αποκαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα», σημειώνει η Νέα Αριστερά, τονίζοντας πως «δυστυχώς στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι εμπλεκόμενοι προστατεύτηκαν, οι έρευνες των Αρχών έγιναν με χρονοκαθυστέρηση σε άδεια γραφεία και η όποια απόπειρα διερεύνησης και διαλεύκανσης του σκανδάλου των υποκλοπών προσέκρουσαν στην εκτεταμένη επιχείρηση συγκάλυψης».

«Αντίθετα, στοχοποιήθηκαν και εκφοβίστηκαν από την κυβέρνηση και τους κύκλους της εκείνοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο και οι δικαστικοί που επιχείρησαν να επιτελέσουν το καθήκον τους. Εκείνοι που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το Κράτος Δικαίου και την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας», καταλήγει η Νέα Αριστερά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα