Νέα Αριστερά: Με 500.000 υπογραφές έρχεται πρόταση νόμου στη Βουλή

Διαβάζεται σε 2'
Νέα Αριστερά
INTIME

Η Νέα Αριστερά φέρνει στη Βουλή σχέδιο νόμου που ενεργοποιεί το άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει νομοθετικές πρωτοβουλίες από τα κάτω με 500.000 υπογραφές.

Το ρήγμα ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και την κυβέρνηση είναι πλέον ορατό” τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης τη Δευτέρα ανακοινώνοντας τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της Νέας Αριστεράς.

“Φαίνεται στις αντιδράσεις της νεολαίας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, φαίνεται στην εδραιωμένη πεποίθηση της κοινής γνώμης ότι η κυβέρνηση οδηγεί το έγκλημα των Τεμπών σε συγκάλυψη. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν υπογράψει ένα ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την αγανάκτηση τους για αυτή την πρωτοφανή απόπειρα συγκάλυψης.

Σήμερα καταθέτω μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας στη Βουλή.

Πρόκειται για εφαρμοστικό νόμο που ενεργοποιεί το άρθρο 73 παράγραφο 6 του Συντάγματος. Για τη δυνατότητα υποβολής πρότασης νόμου με λαϊκή πρωτοβουλία. Μια διάταξη που εισήχθη στην Συνταγματική αναθεώρηση το 2019 αλλά η σημερινή κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην το ενεργοποιήσει εδώ και πέντε χρόνια.

Η πρόταση νόμου που καταθέτουμε προβλέπει συγκεκριμένες και επεξεργασμένες ρυθμίσεις ώστε να φτάνουν στη βουλή προτάσεις νόμων που έχουν συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές.

Το πολιτικό σύστημα δεν ακούει την κοινωνία. Τώρα ήρθε η ώρα να το κάνει. Στα 50 χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλουμε να βαθύνουμε το περιεχόμενο της. Και αυτό κάνουμε σήμερα. Η φωνή της κοινωνίας να ακουστεί στην Βουλή.

Καλώ όλα τα κόμματα και την κυβέρνηση να αποδεχτούν την πρόταση νόμου της Νέας Αριστεράς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα