Νέα επίθεση της Ν.Δ στο ΚΙΝΑΛ, με επίκληση του Κώστα Σημίτη

Νέα επίθεση της Ν.Δ στο ΚΙΝΑΛ, με επίκληση του Κώστα Σημίτη
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Eurokinissi

Απογοητευμένος με την καταψήφιση του ασφαλστικού νομοσχεδίου από το Κίνημα Αλλαγής, δήλωσε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στην Βουλή, Τα ίδια νομοθέτησε κι ο Σημίτης, σχολίασε.

Μόνιμο φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι επιθέσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (που απηχούν τις απόψεις της ηγεσίας της), εναντίον του Κινήματος Αλλαγής. Ιδίως όταν η Χαριλάου Τρικούπη ασκεί κριτική στην κυβέρνηση. Έτσι μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη που έβαλε εναντίον του ΚΙΝ.ΑΛ επικαλούμενος την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, την σκυτάλη πήρε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Μνημονεύοντας αυτή την φορά την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Ν.Δ επεκρινε την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ για την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Το νομοθέτημα – θυμίζουμε- προβλέπει μεταξύ άλλων την πρόσληψη στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα στον ασφαλιστικό οργανισμό με διαδικασίες που παρακάμπτουν αυτές του ΑΣΕΠ.

Τα έκανε κι ο Σημίτης

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε απογοητευμένος από το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι ανάλογη πρακτική εφαρμόστηκε κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη. Όπως είπε «θα ήθελα να εκφράσω, τη μεγάλη απογοήτευσή μου από το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους. Ακόμη και όσα καλά έκανε αυτή η παράταξη, όταν τα έκανε, δεν τα θέλει. Και ήταν ένα από αυτά η αναζήτηση στελεχών στον ευρύτερο τομέα, αυτό που κάποτε λέγαμε «αγορά». Ντρεπόμασταν, διότι κινδυνεύαμε να καταλήξουμε στον δρόμο, αν λέγαμε «αγορά», ήταν κακό πράγμα. Το έκανε, όμως, ο Σημίτης και η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, βεβαίως, δεν το θέλει».

Τις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη μνημόνευσε στην Βουλή ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Eurokinissi

Ο βουλευτής της Ν.Δ συνέχισε απευθυνόμενος στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής: «Δεν χρειάζεται να κρύβεστε, πείτε ανοιχτά πώς τα θέλετε τα πράγματα και εδώ είμαστε να τα κρίνουμε και να τα ζυγίσουμε. Τότε, όμως, έπρεπε να μπούμε στην ΟΝΕ, έπρεπε να μπούμε στο ευρώ και βιαζόμασταν, γιατί ήμασταν πίσω και έπρεπε αυτό να γίνει γρήγορα. Έπρεπε να εκσυγχρονίσουμε γρήγορα τα πράγματα. Το έλεγε ο τότε Πρωθυπουργός και γι’ αυτό γίνονταν αυτά».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία ασκεί αντίστοιχη πρακτική στο κοινοβούλιο. Θυμίζουμε ότι στις 17 Ιανουαρίου ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε με ανάλογο τρόπο όταν το ΚΙΝΑΛ καταψήφισε νομοσχέδιο του για ζητήματα ανταγωνισμού. Είχε μεταξύ άλλων επικαλεστεί το παρελθόν λέγοντας πως «η Κυβέρνηση 2012-2014, συγκυβέρνηση ήταν. Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν. Μην ντρέπεστε για την ιστορία σας. Έχετε και εσείς μερίδιο και εσείς πρέπει να το υπερασπίζεστε».

Επίσης στις αρχές του μήνα, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη σ εναντίον του ΚΙΝΑΛ και πάλι στο κοινοβούλιο. Εγκάλεσαν το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη για λαϊκισμό. Αφορμή αποτέλεσε η πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να προκαλέσει συζήτηση επίκαιρης επερώτησης με αντικείμενο την ακρίβεια.

Η τάση αυτή που τείνει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά στον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας προφανώς δεν είναι άσχετη από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Ιδίως από τα μηνύματα που φέρεται να λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μακριά από τα ποσοστά που θα μπορούσαν να της δώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ακόμη και αν γίνουν εκλογές με τον νόμο που ψήφισε η ίδια και προβλέπει κλιμακωτό μπόνους εδρών. Έτσι η προοπτική αναζήτησης δυνητικού κυβερνητικού εταίρου φαίνεται να είναι η αιτία της άσκησης τέτοιου είδους πιέσεων στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ΚΙΝ.ΑΛ στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αν και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι στις εκφράσεις του τόσο αιχμηρός εναντίον του ΚΙΝ.ΑΛ με τις κατά καιρούς δηλώσεις του «καλύπτει» ακόμη και τέτοιου είδους κριτική. Θυμίζουμε ότι αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη στην τελευταία συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ επισήμανε ότι ο πολιτικός λόγος του ΚΙΝΑΛ «είναι τσιτάτα, είναι τίτλοι χωρίς κανένα περιεχόμενο, χωρίς καμία ουσία, χωρίς καμία κοστολόγηση. Ειλικρινά δεν περίμενα αυτό. Περίμενα κάτι πιο τεκμηριωμένο, κάτι πιο σοβαρό». Συμπλήρωσε πάντως πως «είναι νωρίς είναι ακόμα. Μπορεί να υπάρχει στον τομέα αυτό περιθώριο βελτίωσης».

Αντίστοιχη κριτική έχει ασκήσει και στην Βουλή ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ, Όπως είχε πει «δεν θα μπορείτε, κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα