Ο Μητσοτάκης βάζει πλέον για τα καλά στο στόχαστρο τον Ανδρουλάκη

Ο Μητσοτάκης βάζει πλέον για τα καλά στο στόχαστρο τον Ανδρουλάκη
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής eurokinissi

Με αφορμή την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από το ΚΙΝΑΛ, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση στο Ν. Ανδρουλάκη, διεκδικώντας για τη ΝΔ τους αντιΣΥΡΙΖΑ κεντρώους ψηφοφόρους.

Ήταν αναμενόμενη η σκληρή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη χθεσινή συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ήταν όμως ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πολιτικά η επίθεση του πρωθυπουργού κατά του ΚΙΝΑΛ και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως έχει γράψει το News 24/7, το Μαξίμου θέλει να ξαναζωντανέψει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, το οποίο χάρισε στη Νέα Δημοκρατία την εκλογική νίκη και την αυτοδυναμία το 2019. Και στο πλαίσιο αυτό, είναι απολύτως κρίσιμη η ψήφος των κεντρώων ψηφοφόρων, την οποία όμως διεκδικεί πίσω για λογαριασμό του ΚΙΝΑΛ και ο κ. Ανδρουλάκης.

Παρόλο δε που οι δημοσκοπήσεις φέρουν το ΚΙΝΑΛ να ανεβαίνει όσο κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Κίνημα αποτελεί “απειλή” και για εκείνους στο χώρο του κέντρου.

Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν ότι ο κ. Μητσοτάκης “άδραξε” τη χθεσινή ευκαιρία για να θέσει τις διαχωριστικές γραμμές με το ΣΥΡΙΖΑ και να απευθυνθεί και στους κεντρώους ψηφοφόρους.

“Η δική μας παράταξη, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι ανοιχτή σε κάθε γόνιμη ιδέα από κάθε ρεύμα. Είναι μία παράταξη που έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να υποδεχθεί κάθε προοδευτικό πολίτη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας το μάτι στους πασοκογενείς ψηφοφόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης αφενός κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ ότι δεν καταθέτει δημιουργικές και συγκεκριμένες προτάσεις, βάζοντας ουσιαστικά το Κίνημα στην ίδια κατηγορία αντιπολίτευσης με το ΣΥΡΙΖΑ. Κάρφωσε δε προσωπικά τον κ.Ανδρουλάκη σχολιάζοντας: “Δεν θα μπορείτε, κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας.”

Εξέφρασε μάλιστα την… απογοήτευση του για τη στάση του ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο κ.Τσίπρας. “Θα περίμενα ότι οι διακηρύξεις σας περί αυτόνομης πορείας θα οδηγούσαν τελικά και σε μία αυτόνομη στάση. Σε έναν διαφοροποιημένο λόγο και σε μια ανάλογη ψήφο. Αντίθετα, όμως, διαπιστώνω ότι επιλέξατε να συνταχθείτε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό τελικά θα καταγραφεί στην Ιστορία. Είχατε την επιλογή να διαφοροποιηθείτε, συνταχθήκατε πλήρως με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Θέλησε έτσι να ταυτίσει το ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί αυτή την ταύτιση. Έχει ήδη υποστηρίξει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ανήκουν στην ίδια, κεντροαριστερή, “πολυκατοικία”. Και έτσι επιδιώκει αφενός να βάλει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να τσακωθούν για την κεντροαριστερή ψήφο, αφετέρου να στείλει το μήνυμα στους πιο συντηρητικούς πασοκογενείς ψηφοφόρους ότι ο κ.Ανδρουλάκης κοιτάζει αριστερά, επομένως εκείνοι πρέπει να μετακομίσουν μόνιμα στα δεξιά.

Ήδη βεβαίως ένα σημαντικό κομμάτι του πάλαι πότε σημιτικού – εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ είχε πάει στη ΝΔ το 2019. Το Μαξίμου όμως φαίνεται να φοβάται πως θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη και αυτό θέλει να αποτρέψει.

Η απαρίθμηση από τον κ.Μητσοτάκη των πεπραγμένων της κυβέρνησης σε μία σειρά από τομείς είχε ως στόχο και το εκσυγχρονιστικό κοινό που συντάχθηκε μαζί του το 2019. Και ειδικότερα να τους πείσει ότι η μεταρρυθμιστική ατζέντα εξακολουθεί να ισχύει και φέρνει αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα