Νέα Σμύρνη: Ο Θεοδωρικάκος παραδέχτηκε την απουσία της αστυνομίας

Νέα Σμύρνη: Ο Θεοδωρικάκος παραδέχτηκε την απουσία της αστυνομίας
Τάκης Θεοδωρικάκος eurokinissi

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για φοβικό σύνδρομο των αστυνομικών, που όφειλαν να βρίσκονται στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης, ενώ απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο κριτικής προς το πρόσωπό του εκ των έσω.

Για φοβικό σύνδρομο το οποίο η αστυνομία “πρέπει να ξεπεράσει” έκανε λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος παραδέχτηκε την απουσία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ από τη στυγερή διπλή δολοφονία σε κεντρική καφετέρια της Νέας Σμύρνης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχολίασε το σοκαριστικό περιστατικό, λέγοντας: “Το γεγονός στη Νέα Σμύρνη είναι πολύ σοκαριστικό. Είναι μια δολοφονία, Κυριακή βράδυ μέσα στον κόσμο και αυτό καταλαβαίνω ότι σπέρνει την ανησυχία. Το βράδυ της Κυριακής όφειλε να βρίσκεται εκεί η περιπολία της ΔΙΑΣ. Έχω ζητήσει από την αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο και να ενισχύσει την αποτελεσματική παρουσία της παντού. Υπήρξε φοβικό σύνδρομο στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης”.

Σε ερώτηση μάλιστα που δέχτηκε για την κριτική προς το πρόσωπό του, ο ΥΠΡΟΠΟ στράφηκε κατά της αντιπολίτευσης, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το αν η κριτική αυτή προέρχεται και από το εσωτερικό της κυβέρνησης.

Εν συνεχεία, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με το ενδεχόμενο το περιστατικό της Νέας Σμύρνης να συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών, τόνισε: “Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας που ανήκουν στην αλβανική μαφία, ίσως έχει και άλλου είδους προεκτάσεις, για τις οποίες μπορεί να έχουμε και μια διεθνή συνεργασία, αλλά δεν πρόκειται να σας απαντήσω σε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι “έκανα συγκεκριμένο έλεγχο και έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της αστυνομίας να επιστρέψουν στην υπηρεσία της ΔΙΑΣ 150 αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες. Έχει υπάρξει ξεκάθαρη εντολή αύξησης περιπολιών και έχει επιτευχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περιοχή για σοβαρό χρονικό διάστημα υπήρξε τέτοιου είδους φοβία και για να την αντιμετωπίσουμε παρενέβην προσωπικά. Έχουμε πρόβλημα επάρκειας αστυνομικών στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου βρίσκεται το 30% της δύναμης της Αστυνομίας”, ενώ αναφορικά με την παρουσία της Αστυνομίας τόνισε: “Θέλω να είμαι ευθύς. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, το βασικό μου μέλημα είναι η αστυνομία να ενισχύσει την παρουσία της στις γειτονιές. Είναι αλήθεια ότι ενισχύθηκε ή όχι; Οι 74 δολοφονίες που έχουν γίνει φέτος, είναι οι λιγότερες σε ετήσια βάση τα τελευταία 11 χρόνια. Το ποσοστό εξιχνιάσεως των ανθρωποκτονιών είναι φέτος, το υψηλότερο που έχει υπάρξει ποτέ, σχεδόν 90%”.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. όπου αναμένονται ανακατατάξεις: “Είναι προφανές ότι όλοι αξιολογούνται. Σε έναν μήνα υπάρχουν οι κρίσεις της ΕΛΑΣ, προτιμώ ότι χρειαστεί να γίνει, να γίνει στις κρίσεις συνολικά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα