Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτή η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ – Σέβομαι το αίτημα των ψηφοφόρων

Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτή η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ – Σέβομαι το αίτημα των ψηφοφόρων
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η ονομασία του ΠΑΣΟΚ, άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τα "καρφιά" εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει η ονομασία του ΠΑΣΟΚ και να αντικαταστήσει αυτή του Κινήματος Αλλαγής, άφησε ανοιχτό ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, λίγες ημέρες μετά τη νίκη του στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται για τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι βγήκε πρώτος σε ψήφους στον πρώτο γύρο και την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί ξανά στις κάλπες με τον Γιώργο Παπανδρέου, δεύτερο στην ψηφοφορία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σε ό,τι αφορά την ονομασία του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεσμεύθηκε να σεβαστεί το αίτημα των ψηφοφόρων του”.

Για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, είπε ότι άλλη εκλογή είναι η πρώτη Κυριακή, άλλη η δεύτερη, ενώ τόνισε ότι θα παραμείνει “πιστός” στην προεκλογική του εκστρατεία, “με τους ίδιους όρους, δεν θέλω να μπω σε αντιπαραθέσεις, δεν με ενδιαφέρει η διχόνοια, με ενδιαφέρει να τιμήσουμε τους ανθρώπους που ψήφισαν και να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο ποσοστό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

“Δεν με αφορούν οι παλιές πρακτικές του πλήγωσαν τους φίλους”

Στα αιχμηρά σχόλια του συνυποψήφιού του, Γιώργου Παπανδρέου, κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης. Μάλιστα, στις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού για παλαιοκομματισμό και στο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα φέρει την πρόοδο στο κόμμα, εκείνος απάντησε λέγοντας: “Η νίκη μου θέλω να είναι ειρηνική, δεν με αφορούν οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τους φίλους μας”.

“Κουτσή η Συμφωνία των Πρεσπών”

Αναφορικά με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε “κουτσή”, ενώ τόνισε ότι δεν έγινε με εθνικούς όρους συνεννόησης.

“Είναι πρωτοφανές αλλιώς να λένε τη χώρα, αλλιώς το λαό της. Εάν έρθουν όμως, αυτά τα μνημόνια και υλοποιείται η συμφωνία από τη μία πλευρά, δεν μπορούμε να μην τα ψηφίσουμε”.

“Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Λοβέρδο”

Ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει με τον μέχρι πρότινος συνυποψήφιό του για την ηγεσία του κόμματος, Ανδρέα Λοβέρδο, όπου ακούγονται “φωνές” ότι θα δηλώσει δημόσια την στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, εκείνος απάντησε πως δεν έχουν έρθει σε επαφή.

“Δεν πρόκειται να μπω σε καμία παρασκηνιακή διαπραγμάτευση, τιμώ τους συνυποψηφίους μου και τους τιμώ με αυτό τον τρόπο και θα μιλήσουμε δημοσίως. Χάρηκα πολύ γιατί κάναμε πολιτικό αγώνα. Είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη όλων των συνυποψηφίων μου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα