Νίκος Φίλης: “Πώς να ψηφίσει η νεολαία όταν δεν της δίνουν άλλη λύση πέραν της αγοράς;”

Νίκος Φίλης: “Πώς να ψηφίσει η νεολαία όταν δεν της δίνουν άλλη λύση πέραν της αγοράς;”
Ο Νίκος Φίλης στην εκδήλωση για τη σειρά Podcast του NEWS 24/7, "Οι εκλογικές αναμετρήσεις 1974-2019" FRANCESCA GIAITZOGLOU - WATKINSON / NEWS 24/7

Ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μίλησε στην παρουσίαση της σειράς Podcast του NEWS 24/7 "Οι εκλογικές αναμετρήσεις 1974 - 2019". Όσα είπε για τη μάχη των επερχόμενων εκλογών και τα όσα βιώνουν οι νέοι.

Το NEWS 24/7 παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης τη σειρά Podcast για τις εκλογικές αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος και επιμελήθηκε τη σειρά των Podcasts. Στην παρουσίαση της σειράς εκπομπών “Οι εκλογικές αναμετρήσεις 1974-2019″ έδωσε το “παρών” ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε κοινό πάνελ με τους Ντόρα Μπακογιάννη και Χάρη Καστανίδη.

Μιλώντας για τις εκλογές και την αυξημένη αποχή στις προηγούμενες μάχες, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στον μονόδρομο της αγοράς για να περιγράψει τα αδιέξοδα που βιώνει ένας 18χρονος.

“Ακούμε από τους πολιτικούς ηγέτες ότι ένας δρόμος υπάρχει για την οικονομία, μονόδρομος, όλα τ’ άλλα είναι εκτός πραγματικότητας, μόνο η αγορά” είπε ο κ Φίλης. Αυτά ακούει ένας 18άρης. Και μετά ανοίγει την τηλεόραση και βλέπει την Εύα Καϊλή, το σύστημα εταιριών lobbying στις Βρυξέλλες. Και βλέπει ότι οι περιώνυμοι βουλευτές και πολιτικοί μέχρι το 2012, 5-6 πήγαν φυλακή για διαφθορά, γιατί τ’ αρπάξαν. Όχι όλοι, αλλά έχει σημασία. Πως να πλησιάσει το παιδί όταν την ίδια στιγμή βλέπει να καταστρέφεται η ζωή του με διάφορους τρόπους; Να πειστεί να ψηφίσει για ποιο λόγο όταν σου λένε ένας είναι ο δρόμος; Όταν σου λένε ότι είναι φυσική εξέλιξη οι κοινωνικές ανισότητες και δεν μπορείς να τις αλλάξεις; Τα ακούμε αυτά από πολιτικά κόμματα που κυριαρχούν. να διαλέξε τι;” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν δυνατότητες επιλογής, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι υπάρχουν. “Γιατί το διακύβευμα στις εκλογές του 2023 είναι αυτό: Εάν η κρίση εκπροσώπησης που υπάρχει και σοβεί – 1,5 εκατ. πολίτες δεν ψηφίζουν από το 2012 μέχρι σήμερα συν οι νέοι ψηφοφόροι – σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει μια αλλαγή πολιτικής. Η πολιτική πρέπει να ασκείται με δημόσιο τρόπο” τόνισε.

“Η αποχή πηγαίνει και με την ιστορία του ατομισμού” πρόσθεσε στη συνέχεια. “Όλη η κουβέντα που γίνεται γύρω μας είναι ο ανταγωνισμός πώς θα φάει ο ένας τον άλλο, όχι η συνεργασία. Οι ασκούμενες πολιτικές στη χώρα μας απογοητεύουν ιδιαίτερα τα νέα παιδιά και τον κόσμο. Για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να έχει κίνητρο να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές” επεσήμανε ο κ. Φίλης.

“Και η αλλαγή αυτών των πολιτικών σημαίνει αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Και κοινωνικών συσχετισμών, και πλαισίου ιδεολογικών αναφορών. Μπορεί να γίνει με μια εκλογική μάχης Θα δούμε. Κάτι έγινε στο παρελθόν. Οι εκλογές του ’23 είναι κομβικές γιατί θα επιβεβαιώσουν μια πορεία μέσα στην κοινωνία διαμόρφωσης κοινωνικών αντιστάσεων και προοπτικής προοδευτικής διακυβέρνησης ή θα πάμε πίσω;” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης δίνοντας τον τόνο των επερχόμενων εκλογών.

“Η ψήφος έχει αξία όταν συνδέεται με τον αγώνα και την καθημερινή διεκδίκηση” είπε τέλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα