Ντ. Μπακογιάννη στο Delphi Economic Forum: Η ελληνική οικονομία αποθαρρύνει πιθανούς επενδυτές

Ντ. Μπακογιάννη στο Delphi Economic Forum: Η ελληνική οικονομία αποθαρρύνει πιθανούς επενδυτές

Η τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ τόνισε ότι η ελληνική οικονομία παραμένει μη ανταγωνιστική και επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης

"Στην Ελλάδα της κρίσης, δυστυχώς αγνοούνται ακόμα η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη" ανέφερε η τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

"Η μία προϋποθέτει την άλλη και ο δύο μαζί αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της χώρας. Και, φυσικά, για να αυξηθούν και οι δύο, χρειάζονται επενδύσεις" συνέχισε η βουλευτής της ΝΔ και επέκρινε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ανέφερε ότι για το 2016 και το 2017, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έπεσε κατά 5 θέσεις, στην 86η, μεταξύ 138 κρατών και πως τα πράγματα είναι χειρότερα στο δείκτη ανάπτυξης αγοράς, όπου η Ελλάδα έρχεται 136η, δηλαδή 3η χειρότερη παγκοσμίως.

Η κα. Μπακογιάννη αναφερόμενη στους λόγους που η ελληνική οικονομία, παρά τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, παραμένει μη ανταγωνιστική και αποθαρρύνει κάθε πιθανό επενδυτή, σημείωσε: "Πρώτον απουσιάζει η πολιτική σταθερότητα, δεύτερον η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει όλα όσα η ίδια έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και τρίτον η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανταγωνιστικότητα".

Τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των οικονομικών μας θεμάτων. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι μεταβαλλόμενες.

"Πρέπει να αλλάξουμε λογική και να καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις διότι φέρνουν θέσεις εργασίας και να πάψουμε να ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα και το κέρδος" κατέληξε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

H δεύτερη ημέρα του Delphi Economic Forum

Hoyer: H δημιουργικότητα θα φέρει την ανάπτυξη

Δραγασάκης στο Delphi Economic Forum: Η συμφωνία θα κλείσει, προχωράμε με τον αναπτυξιακό

Η 24MEDIA στο Delphi Economic Forum

SHARE:

24Media Network