Ο Γεωργιάδης νοσταλγεί τον Σαμαρά και επιτίθεται στους κομμουνιστές

Ο Γεωργιάδης νοσταλγεί τον Σαμαρά και επιτίθεται στους κομμουνιστές
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην ΒΟυλή την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

"Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή", είπε ο Α. Γεωργιάδης. Επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό. Τι απαντούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politischios.gr ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Χίο.

ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μία ιδεοληπτική κυβέρνηση που ευθύνεται για το όσα βιώνουν σήμερα οι νησιώτες. Οι αναφορές Γεωργιάδη προκάλεσαν αίσθηση, καθώς δεν συνάδουν με το προφίλ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με το άνοιγμα που ο τελευταίος επιχειρεί προς το κέντρο και το μεσαίο χώρο.

Αυτοί άνοιξαν τα σύνορα. Η κα. Τασία προσκάλεσε όλους αυτούς να έρθουν εδώ. Η ιστορία ανοίγει τα σύνορα και τα κλείνουν τα κράτη. Η αριστερή ιδεοληψία είναι σαφές ότι μπορεί να φέρει εθνική συμφορά. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ρυθμίσει τις μεταναστευτικές ροές. Η οξύτερη φάση του πολέμου της Συρίας ήταν επί Σαμαρά, όμως το 2014 ήταν η χρονιά με τη χαμηλότερη ροή μεταναστών προς την Ελλάδα. Επί Σαμαρά για να περάσει κάποιος τα σύνορα της Ελλάδας πλήρωνε στους λαθροδιακινητές 6.000 δολάρια το κεφάλι. Τώρα έχει πάει κάτω από 1.200 ευρώ, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

“Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του” είπε,μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για το αν η Ν.Δ. θα λάβει μέτρα σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος του κόμματος ήταν σαφής. «Πρώτο μας μέλημα θα είναι ο έλεγχος των συνόρων και η δημιουργία κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων. Οι πρόσφυγες που θα παίρνουν άσυλο θα μπορούν να πηγαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και σύντομα θα απελαύνονται».

Αναφερόμενος στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του βορείου Αιγαίου ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ..

“Στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήμουν ο πρώτος υπουργός που του τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης από την Τρόικα. Τότε είπα ότι αν περάσει αυτό το μέτρο θα παραιτηθώ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν συμφώνησε ποτέ με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ μέχρι τη στιγμή που έπεσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έδωσε στο πιάτο τον ΦΠΑ των νησιών στους δανειστές. Όμως όταν ο κόσμος δεν βγαίνει έξω να διαμαρτυρηθεί, αυτό αποτελεί πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση”, είπε.

«Έχουν ξαναπεράσει πιο φασίστες από αυτούς στην εξουσία;», διερωτήθηκε ο κ Γεωργιάδης  αναφερόμενος στην στοχοποίηση δικαστή του Σ.τ.Ε. μέσω της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ την «Αυγή» για να συνεχίσει λέγοντας ότι: «Άνθρωποι που χρησιμοποιούν την προσωπική ζωή ενός δικαστού για να τον εκβιάσουν να ψηφίσει όπως θέλουν στο ΣτΕ, θεωρούνται δημοκράτες; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όσο η Σαχάρα με το χιόνι».

Τέλος, συνέστησε ψυχραιμία σε ότι αφορά στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας καθώς και ορθή ερμηνεία των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ερμηνεία των δηλώσεων Ερντογάν. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε έναν γρίφο. Κανείς δεν ξέρει αν θα πάει κοντύτερα ή μακρύτερα από τη Δύση ή τι θα κάνει με τα εσωτερικά της ζητήματα. Η Ελλάδα οφείλει να είναι χώρα σταθεροποίησης και όχι αναθεωρητική δύναμη. Αν αφήσουμε να εξελιχθούν αναθεωρητικές συζητήσεις τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Δεν υπάρχει φόβος, υπάρχει ανησυχία και εγρήγορση”, κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιό παραλήρημα οι δηλώσεις του Γεωργιάδη

«Ακροδεξιό παραλήρημα» χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, την ομιλία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδ. Γεωργιάδη, σε κομματική εκδήλωση στη Χίο, αλλά και το περιεχόμενο συνέντευξης που παραχώρησε ο ίδιος σε τοπική εφημερίδα του νησιού και υποστηρίζει, ότι με τα λεγόμενά του «εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μία πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του ’50 αποτελεί ευθεία βολή κατά της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις».

Αντίδραση ΚΚΕ στο “αντικομμουνιστικό παραλήρημα” του Γεωργιάδη              

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδης, όχι μόνο καταφεύγει σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα προηγούμενων δεκαετιών, αλλά φτάνει και στο σημείο να διαφημίζει -στο όνομα μάλιστα της δημοκρατίας- τις αυταρχικές φασιστικές πρακτικές χωρών με τις ευλογίες της ΕΕ, οι οποίες απαγορεύουν Κομμουνιστικά Κόμματα και διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Είναι προφανές ότι το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της ΝΔ, καθώς έχει -μεταξύ άλλων- και στόχο να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει, ασκώντας του μια βολική κριτική για να συντηρείται το διπολικό-δικομματικό παιχνίδι» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.                

ΠΑΣΟΚ: Διχαστικές και εμφυλιοπολεμικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη

“Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, προχώρησε σήμερα σε απαράδεκτες διχαστικά και εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα δηλώσεις” αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: “Τις καταδικάζουμε απόλυτα.

Αναρωτιόμαστε όμως αν αυτή είναι η «σύγχρονη μεταρρυθμιστική πολιτική» που διακηρύσσει ο κ. Μητσοτάκης.Η επιστροφή σε ένα παρελθόν που διαχώριζε τους Έλληνες, και που ξεπεράστηκε με την πολιτική της Εθνικής συμφιλίωσης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Περιμένουμε το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας… “.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα