Ο Άδωνις ανάβει νέες φωτιές με τον τουρισμό και τον κορονοϊό 

Ο Άδωνις ανάβει νέες φωτιές με τον τουρισμό και τον κορονοϊό 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Η παραδοχή Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις για τον κορονοϊό, αλλά κυρίως το γεγονός ότι συνέδεσε σαφέστατα το δεύτερο κύμα με το τουριστικό άνοιγμα, έφερε νέους πονοκεφάλους 

Καρφί προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή που επισφράγισε προσωπικά στη Σαντορίνη να ανοίξει ο τουρισμός ή λαγός της κυβέρνησης, που απλώς το παράκανε και του ξέφυγαν αλήθειες; Ουδείς βεβαίως μπορεί να μπει στο μυαλό του Αδώνιδος Γεωργιάδη, αλλά είναι γεγονός ότι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης περί λάθους υπολογισμού όσον αφορά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και κυρίως το γεγονός ότι εμμέσως πλην σαφέστατα παραδέχθηκε σύνδεση της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού με το άνοιγμα του τουρισμού, προκάλεσε αίσθηση.

Τι ακριβώς είπε όμως ο κ. Γεωργιάδης στο Open χθες το πρωί;

“Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε. Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί ότι ο ιός δεν θα ρθει τον Οκτώβριο αλλά θα ρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά”, δήλωσε συγκεκριμένα και επί λέξει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όταν όμως οι δηλώσεις του έγιναν θέμα στα ΜΜΕ και καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε αφορμή να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού, κατά τη συνήθη του τακτική ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης έσπευσε να τα ρίξει στους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

“Εγώ δεν έκανα καμία σύνδεση του τουρισμού με τον κορονοϊό” είπε στον Αλέξη Χαρίτση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και προκειμένου να εξιλεωθεί και στα μάτια του Μαξίμου, με το οποίο έχει άσπονδη φιλία και σχέσεις καχυποψίας (υπενθυμίζεται εξάλλου ότι οι αρμοδιότητες του έχουν “κουρευτεί” από το καλοκαίρι), ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε και μέσω twitter πως ήταν ένας “λανθασμένος” δημοσιογραφικός τίτλος που δημιούργησε εντυπώσεις. Υποστήριξε δε ότι όχι μόνο εκείνος ουδέποτε είπε ότι συνδέονται τουρισμός και κορονοϊός, αλλά ότι καμία σχέση δεν ειχε ο τουρισμός με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξήθηκαν μετά το περας της τουριστικής περιόδου.

Σημειωτέον πάντως ότι, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, ο κ. Γεωργιάδης είπε για την ακρίβεια: “ Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί ότι ο ιός δεν θα ρθει τον Οκτώβριο αλλά θα ρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, να είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά”.

Ενδιαφέρον είναι ωστόσο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κληθείς (Mega) να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη, απέφυγε να αναφερθεί στο επίμαχο, δηλαδή κατά πόσον ο ο υπουργός Ανάπτυξης όντως συνέδεσε τουρισμό και κορονοϊό ή εάν παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του, υποστήριξε όμως και εκείνος ότι πράγματι η κυβέρνηση, αλλά και όλες οι κυβερνήσεις και η διεθνής επιστημονική κοινότητα, δεν είχαν εκτιμήσει σωστά το δεύτερο κυμα της πανδημίας και πόσο γρήγορα θα εξαπλωνόταν. Μάλιστα επικαλέστηκε τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις των ειδικών στις συσκέψεις με τον πρωθυπουργό ακόμη και μία εβδομάδα πριν την απόφαση για γενικό lockdown, θέλοντας να καταδείξει ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ξεπέρασε κάθε αρνητική εκτίμηση και των επιστημόνων.

Στη συνέχεια πάντως και στον ίδιο σταθμό ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου διαφώνησε ευθέως με τη σύνδεση τουρισμού και κορονοϊού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα