Ο Αλέξης Τσίπρας στο Προοδευτικό Φόρουμ

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας", την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ με θέμα "Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας", την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η συνάντηση "Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη" στις 16-17 Μαρτίου στην Αθήνα

Η συνάντηση «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη» στις 16 και 17 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο President τοποθετείται στη συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν να ενώσουν τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης στη διαμόρφωση εναλλακτικών προτάσεων για την πορεία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές του 2019.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "Eργαζόμαστε για τη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, που θα επιδιώξει μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της κοινωνικής δικαιοσύνης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατικής λογοδοσίας.

Στη Μασσαλία στις 10-11 Νοεμβρίου 2017, 400 συμμετέχοντες από 30 χώρες εντός και εκτός ΕΕ, εκπρόσωποι κομμάτων (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι), συνδικάτων, κινημάτων, ενώσεων πολιτών συναντήθηκαν στο «1ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Προοδευτικών Δυνάμεων», που έβαλε τις βάσεις για μία τέτοια συσπείρωση. Η συνάντηση της Μασσαλίας θα έχει τη συνέχειά της στο 2ο Φόρουμ που θα λάβει χώρα στην Ισπανία το φθινόπωρο του 2018.

Η συνάντηση της Μασσαλίας αποτελούσε εξέλιξη και διεύρυνση μιας πρωτοβουλίας που σχηματίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο: Η «Προοδευτική Συμμαχία» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Progressive Caucus) πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εκδήλωσή της στις 6 Σεπτεμβρίου 2016. Συγκροτήθηκε σαν ένας χώρος διαλόγου και κοινής δράσης Ευρωβουλευτών προερχόμενων από τις 3 προοδευτικές Κοινοβουλευτικές Ομάδες: την Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE/NGL), την ομάδα Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (Greens/EFA) και την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (Progressive Alliance S&D).  

Πιάνοντας το νήμα από αυτές τις πρωτοβουλίες, οργανώνουμε στην Αθήνα το Προοδευτικό Φόρουμ, φέρνοντας στην Ελλάδα ευρωβουλευτές, βουλευτές, και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης των τριών προοδευτικών πολιτικών οικογενειών της Ευρώπης (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι). Στόχος μας να εντείνουμε το διάλογο για τη συγκρότηση ενός ενωτικού προοδευτικού πόλου στην Ευρώπη, που θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης, βάζοντας φρένο τόσο στο νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό, όσο και στην εφιαλτική ανάδυση εθνικιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων, που παρατηρείται σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες".

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει το Σάββατο στις 20:30, Έφη Αχτσιόγλου (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), ο Γιάννης Τσιρώνης (Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικολόγοι Πράσινοι), ο Πάνος Ρήγας (Γραμματέας ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ), ο Δημήτρης Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών), ο Κώστας Δουζίνας (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Καθηγητής Νομικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Κολέγιο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου), η Λούκα Κατσέλη (Καθηγήτρια Οικονομικών, πρώην Υπουργός), η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Νομικός, πρώην Υπουργός), ο Γιάννης Μυλόπουλος (Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ), ο Μενέλαος Γκίβαλος (Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, ΕΚΠΑ) και ο Γιάννης Μπουρνούς (Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων).

Από το εξωτερικό θα συμμετάσχουν οι Σκα Κέλερ (Ευρωβουλευτής Πρασίνων Γερμανίας, Συμπρόεδρος Ομάδας Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας), Άννα Μαρία Γκόμες (Ευρωβουλευτής  Σοσιαλιστικού Κόμματος Πορτογαλίας, Ομάδα Σοσιαλιστών & Δημοκρατών), Χάιντζ Μπίρμπαουμ (Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής & Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Die Linke, Γερμανία), Γκεόργκι Πιρίνσκι (Ευρωβουλευτής Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ομάδα Σοσιαλιστών & Δημοκρατών), Γκιγιόμ Μπαλάς (Ευρωβουλευτής Generation.s, Ομάδα Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, Γαλλία), Εόιν Ο’ Μπρόιν (Βουλευτής Sinn Fein, Ιρλανδία), Μάρκο Ρεβέλι (Άλλη Ευρώπη, Ιταλία), Βάλτερ Μπάιερ (Πολιτικός Συντονιστής του Δικτύου Transform! Europe), Λουίς Καπρούμπι (Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας για την Καταλονία-Πράσινοι), Αριάν Φοντενέλ (Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Emile Vandervelde του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βελγίου) και Βέντραν Χόρβατ (Διευθυντής Ινστιτούτου Πολιτικής Οικολογίας, Κροατία).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network