Ο Αναστασιάδης “έχρισε” τον Τσίπρα υπουργό Άμυνας- Η αντίδραση του πρωθυπουργού

Ο Αναστασιάδης “έχρισε” τον Τσίπρα υπουργό Άμυνας- Η αντίδραση του πρωθυπουργού
Στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της τριμερούς Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου AP

Ένα "λεκτικό" λάθος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσε γέλια σε Νετανιάχου και Τσίπρα με τον κ.Αναστασιάδη να "μοιράζει" υπουργεία ακόμη και στον Έλληνα πρωθυπουργού.

Την πρόβλεψη πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αποκλείεται εκτός από το Υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβει και αυτό της Εθνικής Άμυνας έκανε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων στη συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στη Μπερ Σεβά, μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου-Ισραήλ.

Αναφερόμενος αρχικά στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είπε: «Ε, είναι και πρωθυπουργός είναι και υπουργός Εξωτερικών».

Αμέσως μετά στράφηκε προς τον Αλέξη Τσίπρα, που καθόταν δίπλα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό και του είπε χαριτολογώντας: «Και εκ συμπτώσεως, ορθώς αναφέρεται από κάτω, ότι δεν είναι μόνο ο φίλος Μπένιαμιν, αλλά και ο Αλέξης. Εγώ δυστυχώς είμαι ένας απλός πρόεδρος, τα υπουργεία τα έχω αναθέσει σε άλλους, κάποιοι άλλοι τα αναλαμβάνουν. Εντός ολίγου ενδεχομένως ο Αλέξης να είναι και πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας», με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ξεσπά σε γέλια.

«Εγώ τουλάχιστον δεν αισθάνομαι και τόσο άνετα με αυτό. Φαντάζομαι και ο Μπένιαμιν για λόγους ανάγκης το κάνει», απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα