Ο Αβραμόπουλος στο Μοσχάτο για μεταναστευτικό - προσφυγικό και Brexit

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Συνάντηση εργασίας με τον τέως επίτροπο της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο είχαν στελέχη της ΝΔ. “Μετά από τέσσερα χρόνια η χώρα έχει πυξίδα στο μεταναστευτικό” δήλωσε ο Στεργίου .

Συνάντηση εργασίας των στελεχών της κεντρικής διοίκησης του κόμματος με τον μέχρι πρόσφατα Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης.

ADVERTISING

Είναι η πρώτη από μια σειρά τέτοιων συναντήσεων που σκοπό έχουν την πληρέστερη ενημέρωση των ανώτερων στελεχών της ΝΔ σε κρίσιμα θέματα από προσκεκλημένους με ειδική γνώση και εμπειρία.

Τα κύρια θέματα που αναλύθηκαν ήταν η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης, και το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επιλέχθηκε η πρώτη συνάντηση να γίνει συμβολικά την ημέρα διεξαγωγής των Βρετανικών Εκλογών ώστε να συζητηθεί και το θέμα του Brexit.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, λίγες μέρες μετά το 13ο Συνέδριο μας, εγκαινιάσαμε έναν κύκλο θεματικών συζητήσεων για ζητήματα αιχμής με σημαντικούς προσκεκλημένους, προκειμένου τα στελέχη μας να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών με νηφάλιο λόγο και επενδύοντας στο πολιτικό επιχείρημα. Στην πρώτη μας συνάντηση, αναλύθηκε διεξοδικά η διαφορετική στρατηγική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποδεικνύοντας ότι μετά από 4 χαμένα χρόνια η χώρα απέκτησε επιτέλους πολιτική πυξίδα. Η δράση που ανέλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φέρει αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πάντα εξαρτώνται μόνο από εμάς. Υπάρχει η διεθνής διάσταση του ζητήματος η οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ακόμα κι αν συγκυριακά προβληματίζουμε κάποιες τοπικές κοινωνίες, θα συμβάλλουμε ως κόμμα σε ένα γόνιμο διάλογο και δεν θα επιτρέψουμε αυτό το θέμα να διχάσει τους Έλληνες.»

Σημειωτέον πάντως ότι η επίσκεψη του κ.Αβραμόπουλου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ερμηνεύθηκε και ως στήριξη στην υπόθεση Novartis, την οποία η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει ως σκευωρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μεταναστευτικό, Brexit
SHARE:

24Media Network