Ο Δανέλλης δεύτερος ανεξάρτητος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Ο Σπύρος Δανέλλης στη Βουλή
Ο Σπύρος Δανέλλης στη Βουλή EUROKINISSI

"Μάχες χαρακωμάτων" για την σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας της Βουλής λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

"Μάχες χαρακωμάτων" για την σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών κι υπό το φως της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποτάμιου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όρισε ως μέλος της Επιτροπής τον ανεξάρτητο βουλευτή Σπύρο Δανέλλη στην θέση του εκπροσώπου του Ποταμιού, μετά από αίτημα του βουλευτή.

ADVERTISING

Ο Ν. Βούτσης αύξησε ουσιαστικά τους ανεξάρτητους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας κατά έναν, καθώς συμμετέχει ήδη ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

Ο Δανέλλης δεύτερος ανεξάρτητος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Η απόφαση του Ν. Βούτση προκάλεσε αντιδράσεις ανεξάρτητων βουλευτών με τον Στάθη Παναγούλη να στέλνει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής διαμαρτυρόμενος και μιλώντας για "αντιδημοκρατική" και "πραξικοπηματική" πράξη.

Ο Δανέλλης δεύτερος ανεξάρτητος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

 Ο Στ. Παναγούλης ζητά να οριστεί ως δεύτερος ανεξάρτητος βουλευτής στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας ο Νίκος Νικολόπουλος ή ο Γιώργος Λαζαρίδης ή ο Γιώργος Αμυράς, δηλαδή κάποιος από τους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν ταχθεί εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, ή να κάνει κλήρωση.

Ο Δ. Καμμένος έστειλε κι αυτός επιστολή στον Ν. Βούτση ζητώντας του «να μην ληφθεί καμία αυθαίρετη απόφαση» για την εκπροσώπηση των ανεξαρτήτων βουλευτών πριν οι ίδιοι αποφασίσουν για αυτήν. Μάλιστα, ο Δ. Καμμένος χαρακτηρίζει «προσβλητικές» για το πρόσωπο του Ν. Βούτση τις πληροφορίες ότι αποφάσισε τον ορισμού του Σπ. Δανέλλη στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας χωρίς να ρωτήσει τους άλλους ανεξάρτητους βουλευτές.

Ο Δανέλλης δεύτερος ανεξάρτητος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Συμμετοχή του Π. Καμμένου στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατά παρέκκλιση με την πάγια τακτική να μην συμμετέχουν πρόεδροι κομμάτων σε Επιτροπές, θα συμμετέχει ο ίδιος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής εκπροσωπώντας το κόμμα του. Ο Π. Καμμένος θα συμμετάσχει επίσης και στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γρηγόρης Ψαριανός: Από σήμερα ανεξάρτητος

Ποτάμι: Η ανακοίνωση για την αποχώρηση Αμυρά - "Στον δρόμο του Δανέλλη"

Η ΝΔ μέσω συλλαλητηρίου "πριονίζει" Πρέσπες- Τσίπρα. Στο τραπέζι η πρόταση μομφής

SHARE:

24Media Network