Ο Δανέλλης δεύτερος ανεξάρτητος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Ο Δανέλλης δεύτερος ανεξάρτητος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας
Ο Σπύρος Δανέλλης στη Βουλή Eurokinissi

"Μάχες χαρακωμάτων" για την σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας της Βουλής λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Μάχες χαρακωμάτων” για την σύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών κι υπό το φως της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποτάμιου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όρισε ως μέλος της Επιτροπής τον ανεξάρτητο βουλευτή Σπύρο Δανέλλη στην θέση του εκπροσώπου του Ποταμιού, μετά από αίτημα του βουλευτή.

Ο Ν. Βούτσης αύξησε ουσιαστικά τους ανεξάρτητους βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας κατά έναν, καθώς συμμετέχει ήδη ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

 

Η απόφαση του Ν. Βούτση προκάλεσε αντιδράσεις ανεξάρτητων βουλευτών με τον Στάθη Παναγούλη να στέλνει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής διαμαρτυρόμενος και μιλώντας για “αντιδημοκρατική” και “πραξικοπηματική” πράξη.

 

 Ο Στ. Παναγούλης ζητά να οριστεί ως δεύτερος ανεξάρτητος βουλευτής στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας ο Νίκος Νικολόπουλος ή ο Γιώργος Λαζαρίδης ή ο Γιώργος Αμυράς, δηλαδή κάποιος από τους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν ταχθεί εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, ή να κάνει κλήρωση.

Ο Δ. Καμμένος έστειλε κι αυτός επιστολή στον Ν. Βούτση ζητώντας του «να μην ληφθεί καμία αυθαίρετη απόφαση» για την εκπροσώπηση των ανεξαρτήτων βουλευτών πριν οι ίδιοι αποφασίσουν για αυτήν. Μάλιστα, ο Δ. Καμμένος χαρακτηρίζει «προσβλητικές» για το πρόσωπο του Ν. Βούτση τις πληροφορίες ότι αποφάσισε τον ορισμού του Σπ. Δανέλλη στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας χωρίς να ρωτήσει τους άλλους ανεξάρτητους βουλευτές.

 

Συμμετοχή του Π. Καμμένου στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατά παρέκκλιση με την πάγια τακτική να μην συμμετέχουν πρόεδροι κομμάτων σε Επιτροπές, θα συμμετέχει ο ίδιος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής εκπροσωπώντας το κόμμα του. Ο Π. Καμμένος θα συμμετάσχει επίσης και στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα