Ο "γαλλογερμανικός άξονας" Μητσοτάκη στο Νταβός απέναντι στην Τουρκία

Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλάισια του World Economic Forum, στο Davos της Ελβατίας, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.
Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλάισια του World Economic Forum, στο Davos της Ελβατίας, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020. EUROKINISSI

Με Κραμπ- Καρενμπάουερ και Λεμέρ συναντήθηκε στο Νταβός την Πέμπτη ο Μητσοτάκης. Ζήτησε η Ελλάδα να συμμετέχει στο εξής στη διαδικασία Βερολίνου για τη Λιβύη

Διμερείς συναντήσεις είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για τη Λιβύη.

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης με την κυρία Kramp-Karrenbauer αφορούσε την ιδιότητά της ως προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας το οποίο συνυπάρχει με τη ΝΔ στους κόλπους του ΕΛΚ.

Στο ραντεβού με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο πρωθυπουργός εξέφρασε προς τον κ. Le Maire την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Ενόψει και της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι (στις 29 Ιανουαρίου), οι δυο άνδρες συζήτησαν για το οικονομικό και επενδυτικό Forum με θέμα την ελληνική Οικονομία που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και στον smoothing mechanism, τον μηχανισμό για τη μεταφορά των υπερ-πλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νταβός
SHARE:

24Media Network