Ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια. Αποβλήθηκε από τη Βουλή

Ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια. Αποβλήθηκε από τη Βουλή

Απίστευτες αθλιότητες και αδιανόητες ύβρεις από το σύνολο των Χρυσαυγιτών. Αποβλήθηκε από την αίθουσα. Η ΝΔ ζητά την αποβολή του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής καθώς χειροδίκησε μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκο Δένδια κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τη συμφωνία κυβέρνησης- δανειστών.

Στο εμφανώς προμελετημένο χρυσαυγίτικο επεισόδιο πήραν μέρος σειρά βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι εκτόξευσαν νερά και απείλησαν τους βουλευτές με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Κασιδιάρης και να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση. Ο Κασιδιάρης δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε να υβρίζει στους διαδρόμους της Βουλής προφανώς περήφανος για την προμελετημένη πράξη του.

Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Μάκης Μπαλαούρας καταδίκασε την επίθεση και ανακοίνωσε την παραπομπή του Κασιδιάρη στην επιτροπή Δεοντολογίας.

Την επίθεση κατά του βουλευτή της καταδίκασε και η ΝΔ και ζήτησε την αποβολή του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Να αποβληθούν όλοι. Όλοι ύβριζαν και ασχημονούσαν» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ , Μάκης Βορίδης.

Δένδιας: Με χτύπησε ο Κασιδιάρης

Τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των Χρυσαυγιτών στη βίαιη επίθεση εναντίον του κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και αποκάλυψε ότι ο Κασιδιάρης του επιτέθηκε χωρίς την παραμικρή πρόκληση.

«Δεν υπήρξα με κανένα τρόπο πρόξενος του επεισοδίου. Το αδίκημα που επιτέλεσα ήταν να περάσω μπροστά από τον Κασιδιάρη» δήλωσε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι ο Κασιδιάρης του είπε “που πας ρε;” και άρχισε να  υβρίζει τον ίδιο, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην υπουργό της ΝΔ Μάκη Βορίδη με αφορμή την υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Βούτσης: Η ΧΑ δεν θα συμμετάσχει στις Επιτροπές

Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι’ αυτήν τη συμπεριφορά.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Κασιδιάρης δείχνει το βίαιο πρόσωπο της ΧΑ. Υπενθυμίζεται ότι το 2012 είχε χαστουκίσει στον τηλεοπτικό αέρα τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και δεν δίστασε να πετάξει ένα ποτήρι με νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. Η ασυλία του ήρθη, όμως στη συνέχεια το δικαστήριο μετέτρεψε την πράξη από επικίνδυνη σωματική βλάβη, που κατηγορείτο σε απλή, και έπαυσε την ποινική δίωξη.

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την επίθεση και στηλιτεύοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ: “Οι πρωτοφανείς αθλιότητες της Χρυσής Αυγής εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Δένδια, συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: “Και αυτό το επεισόδιο δείχνει πως η Χ.Α. δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια νεοναζιστική συμμορία που δεν διστάζει να αποκαλύψει το βάρβαρο πρόσωπο της και μέσα στο κοινοβούλιο, όπως και οπουδήποτε αλλού.

Η ΧΑ πρέπει να βρει απέναντι της ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα θέσει ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό φραγμό στη δράση της

Η ΧΑ πρέπει να βρει απέναντι της ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα θέσει ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό φραγμό στη δράση της. Και σε αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ξεκάθαρες” σημείωσε και προχώρησε: “Οι σημερινές δηλώσεις του ακροδεξιού αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Γεωργιάδη περί δήθεν κρυφής συμμαχίας της ΧΑ με την κυβέρνηση, είναι τόσο γελοίες, όσο και επικίνδυνες'”.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που φάνηκε να στηρίζει τις δηλώσεις Γεωργιάδη: “Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ” αναφέρουν από την Πειραιώς και συνεχίζουν: “Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο”.

Η Κουμουνδούρου με νεότερη ανακοίνωση της επιτέθηκε στη ΝΔ για τον ισχυρισμό ότι η ΧΑ διευκολύνει το ΣΥΡΙΖΑ. “Λυπούμαστε πολύ αν η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις τόσες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς από τη Χρυσή Αυγή, αυτό που έχει καταλάβει είναι ότι η εγκληματική ναζιστική συμμορία «διευκολύνει» τον ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, καταλήγοντας: “Φαίνεται ότι, εκτός των άλλων, η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έχει αναλάβει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος.”

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως πηγές από την βουλή, σημείωναν πως η κάμερα δεν κατέγραψε την επίθεση καθώς πάγια τακτική της του κοινοβουλίου είναι να μην εστιάζει ο φακός σε αθλιότητες των Χρυσαυγιτών. «Δεν πρόκειται να ηρωοποιήσουμε τους χρυσαυγίτες» ανέφερε ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή στον News247 και εξήγησε ότι όλοι οι σκηνοθέτες του Καναλιού της Βουλής ακολουθούν την ίδια πρακτική, δηλαδή να μην εστιάζουν στα επεισόδια που στήνουν οι χρυσαυγίτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα