Ο Κασσελάκης, τα θαύματα και οι Άγιοι

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κασσελάκης, τα θαύματα και οι Άγιοι
O Στέφανος Κασσελάκης, στην παρέλαση που έγινε στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Instagram

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, περιέλαβε διάφορες αποκαλύψεις. Μια αφορούσε ένα θαύμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ταξίδεψε για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παραστεί στη μεγάλη παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που κάθε χρόνο αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Ομογένεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο, Ελπιδοφόρο.

Στη συζήτηση που είχαν, ο κύριος Κασσελάκης φέρεται να αποκάλυψε στον Αρχιεπίσκοπο πως όταν βαπτίστηκε, σχηματίστηκε ένας σταυρός στην κολυμπήθρα, από λάδι. Ήταν πολύ περιγραφικός ως προς το συμβάν ενώ όπως πρόσθεσε, οι ιερείς (Άγιος Τσαλίκης και Πατέρας Κύριλλος) είπαν στους γονείς του ότι αυτό ήταν ένα θεόσταλτο σημάδι. Πιο συγκεκριμένα, προέβλεψαν ότι «αυτό το παιδί ή ιερέας θα γίνει ή κάποιος πολύ σπουδαίος».

Όπως αναφέρουν οι Greek City Times, τα παραπάνω δεν επιβεβαιώθηκαν, μηδέ διαψεύστηκαν από τους πρωταγωνιστές.

Κατά τον Εθνικό Κήρυκα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε γεύμα εργασίας με οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς, συναντήθηκε με την ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και παραβρέθηκε στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηνωμένων Πολιτειών στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι «Κέφαλος».

Εκεί εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν φτάνει να ερχόμαστε στην Ομογένεια προεκλογικά και να ζητάμε -για να παραφράσω λίγο τον Πρωθυπουργό- εισαγόμενες ψήφους. Πρέπει να υπάρχει μια επαφή και να έρθει το αποτέλεσμα, να επιλύσει τα ζητήματα που έχει η Ομογένεια από τα ζητήματα με τα διαβατήρια, την επαφή με το Προξενείο, μέχρι τα ελληνόγλωσσα σχολεία, τα οποία πρέπει να υπάρχουν κ.ο.κ.».

Την Τρίτη 16/4 κύριος Κασσελάκης ταξίδεψε για την Ουάσινγκτον, όπου συναντήθηκε με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς βουλευτές και αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κάπως έτσι ολοκλήρωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ -καθώς είχε ακύρωσε το ραντεβού με το εβραϊκό λόμπι.

Η ΑIPAC ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για την ακρίβεια, είχε προγραμματιστεί συνάντηση του κυρίου Κασσελάκη με τον διευθυντή της ισραηλινικής οργάνωσης λόμπινγκ AIPAC (American Israeli Public Affairs Committee), η οποία ακυρώθηκε από τον πρόεδρο, κατά την επίσημη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις δηλώσεις του ίδιου του κυρίου Κασσελάκη στον Εθνικό Κήρυκα, η Επιτροπή Αμερικανοϊσραηλινών Σχέσεων ακύρωσε το ραντεβού.

«Εχω υπάρξει ξεκάθαρος εδώ και έξι μήνες ότι πρέπει να υπάρξει ένα τέλος στο αιματοκύλισμα της Παλαιστίνης. Είναι ξεκάθαρο ότι η αντίδραση του Ισραήλ έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής, οι άμαχοι οι οποίοι χάνουν τις ζωές τους είναι μια πληγή στην ανθρωπότητα.

«Αν ήταν να γινόταν αυτή η συνάντηση, την οποία ακύρωσαν, θα έλεγα αυτό, για να ξέρουν ότι το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη έχει αυτήν την θέση. Δεν φοβόμαστε για τις θέσεις μας. Δεν είναι ανάγκη να εξηγηθούμε. Δεν κωλώνουμε. Πολύ απλά πράγματα».

Η ιδέα ότι δεν μιλάμε για τις θέσεις της, δεν συνάδει με τις αξίες της Αριστεράς», σχολίασε ο πολιτικός ηγέτης, υπεραμυνόμενος της πρόθεσης να συναντηθεί με την AIPAC, παρά το χάσμα απόψεων.

«Δεν είναι συνάντηση με τρομοκρατική οργάνωση, σωστά; Αν είναι μια νόμιμη οργάνωση καλά κάνουμε και μιλάμε. Είναι πολύ εύκολο να αισθανθούμε υπεράνω. Το αποτέλεσμα μετράει. Η Αριστερά πρέπει να λέει σε όλους τους μοχλούς επιρροής στην Αμερική ότι αυτό δεν είναι σωστό. Αν δεν μπορείς να το συμμεριστείς αυτό, σέβομαι την άποψή σου, αλλά μην είσαι δογματικός στην απάντηση που σου δίνω».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα