ΝΔ: Στο στόχαστρο υπουργοί, στόχος η "φθορά" του πρωθυπουργού

Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 /          4 , 2016
Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 / 4 , 2016 COSTAS MITROPOULOS / SOOC

Μετά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ξανά στο στόχαστρο της ΝΔ ο Πάνος Καμμένος. «Θεατής» της προκλητικής συμπεριφοράς των υπουργών του λέει η ΝΔ για τον Τσίπρα ενόψει της συζήτησης στη βουλή για την εξεταστική επιτροπή που έχει ζητήσει για τον υπουργό Άμυνας. Ο σχεδιασμός του Μητσοτάκη και η τρίτη αξιολόγηση. Συνάντηση με Ντάιλσελμπλουμ το βράδυ

Η αποδόμηση υπουργών της κυβέρνησης και ο πόλεμος φθοράς του πρωθυπουργού ως θεατή της «προκλητικής συμπεριφοράς» τους μπαίνει σε πρώτο πλάνο στο σχεδιασμό της αντιπολιτευτικής τακτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της ΝΔ και αναμένεται να αυξηθεί ασφυκτικά η πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει προαναγγείλει ότι τον περιμένει στη σημερινή συζήτηση στη βουλή ως «απολογούμενο».

Απώτερος στόχος της ΝΔ είναι να συντηρεί την αρνητική δημοσιότητα για πράξεις, παραλείψεις και συμπεριφορές υπουργών της κυβέρνησης προκειμένου να εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως ανήμπορο να ελέγξει τα κυβερνητικά στελέχη και να ηγηθεί της κυβέρνησής του. «Μια φορά και έναν καιρό ο κ. Τσίπρας έδιωξε υπουργούς που είναι ανίκανοι και παίζουν τη χώρα στα ζάρια. Ούτε στα παραμύθια gallop του ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Προς σ’ αυτή την κατεύθυνση αναμένεται σήμερα το πρωί στη βουλή «σκληρή και δομημένη κριτική» από τον πρόεδρο της ΝΔ στην εξ’ αναβολής συζήτηση που έχει προκαλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του noor1. «Ο κ. Τσίπρας θα κοιτάζει για πολύ καιρό ακόμα τους υπουργούς τους να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει. Θα συνεχίζει να τους καλύπτει αδύναμος να πράξει τα αυτονόητα;» σχολίαζαν από την οδό Πειραιώς με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τον υπουργό Άμυνας να παίζει σε καζίνο στο εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ βάζουν μπροστά τις όποιες κυβερνητικές αρρυθμίες έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα για ζητήματα διαχείρισης της κυβερνητικής εξουσίας και επιδιώκουν να προκαλούν ρωγμές και πλήγματα στην κυβερνητική συνοχή. Σ’ αυτή τη γραμμή εντάσσεται και η επιλογή καταψήφισης νομοθετημάτων ασχέτως της συμφωνίας μ’ αυτά.

Πίσω απ’ όλα αυτά στη ΝΔ αξιολογούν τον παράγοντα χρόνο και «περιμένουν στη γωνία» τον πρωθυπουργό ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Μάλιστα στελέχη της ΝΔ αρκούνται μόνο να τονίζουν ότι είναι στο χέρι της κυβέρνησης να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για έγκαιρο κλείσιμο και της τρίτης αξιολόγησης και επισημάνουν ότι «έχει αποδειχτεί και από τις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις ότι όσο η κυβέρνηση καθυστερεί να τις ολοκληρώσει έγκαιρα ο λογαριασμός που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες ανεβαίνει».

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει σήμερα το βράδυ τετ α τετ με τον πρόεδρο του Eurogroup και αναμένεται να του εκθέσει τις πάγιες απόψεις του για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και τις προϋποθέσεις εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Φωτογραφία: Sooc

SHARE:

24Media Network