Ο Μητσοτάκης “έχρισε” εσωκομματικό αντίπαλο του Τσίπρα τον Τσακαλώτο

Ο Μητσοτάκης “έχρισε” εσωκομματικό αντίπαλο του Τσίπρα τον Τσακαλώτο
Στιγμιότυπο από τη συνέχιση της συζήτησης επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Eurokinissi

Ζιζάνια στο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε ο πρόεδρος της ΝΔ, καθώς γαλάζια στελέχη σχολίαζαν ότι δεν επέλεξε τυχαία να συνομιλήσει επί της ουσίας με τον υπουργό Οικονομικών. Κάποιοι βουλευτές της ΝΔ επεσήμαιναν μάλιστα ότι ο Τσίπρας μιλά στον ενικό στο Μητσοτάκη αλλά αποκαλεί κύριο τον Κουφοντίνα.

Χωρίς τις προσωπικές αναφορές και την πρωτοφανή όξυνση της Τετάρτης, αλλά με σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, η σημερινή μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή κατά την ψήφο εμπιστοσύνης, κατά την οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραδέχθηκε ότι η κατάσταση εκτραχύνθηκε προχθές, άδειασε το Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη fake φωτογραφία με τον πατέρα του πρωθυπουργού, αλλά – το πολιτικά νέο και ενδιαφέρον- επέλεξε να συνομιλήσει επί της ουσίας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και όχι με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη της ΝΔ επεσήμαιναν ειδικότερα ότι δεν ήταν τυχαία αυτή η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε όπως έλεγαν ονομαστικά στον κ. Τσακαλώτο αρκετές φορές γιατί ακούγοντας τη δική του τοποθέτηση αναγνώρισε ότι με τον υπουργό Οικονομικών μπορεί να γίνει μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση.

Με αυτό τον τρόπο ο κ.Μητσοτάκης, έλεγαν τα ίδια στελέχη, έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η ένταση και η τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο προκαλείται αποκλειστικά από τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο προσπέρασε ως πολιτικό που τον έχουν ξεπεράσει και οι πολίτες και η εποχή. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που επέλεξε να μην του απαντήσει καν, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε κανένα από τα πολιτικά ερωτήματα που του έθεσε, προσέθεταν.

Γαλάζια στελέχη έλεγαν μάλιστα ότι χθες ίσως παρακολουθήσαμε μία εικόνα από την επόμενη ημέρα, υπονοώντας ότι μετά τις εκλογές ο κ.Τσίπρας θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια ο κ.Μητσοτάκης… έχρισε διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, θέλοντας να σπείρει εσωκομματικά ζιζάνια στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς άλλωστε όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών είχε διαφορετική προσέγγιση από το Μαξίμου στο θέμα των μέτρων.

Τα ίδια στελέχη σχολίαζαν πως: “Είναι μάλλον η πρώτη φορά στη βουλή που ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας αποκαλείται από πρωθυπουργό ως «κύριος Κουφοντίνας»” και υποστήριζαν ότι: “Εν τη ρύμη του λόγου του ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι για εκείνον ο Κουφοντίνας είναι ένας απλός κρατούμενος και όχι ο καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών. Και κυρίως απέδειξε γιατί οι πάσεις φύσεως Ρουβίκωνες αντιμετωπίζονται με πρωτοφανή ανοχή από το ΣΥΡΙΖΑ.” Κάποιοι βουλευτές της ΝΔ σχολίαζαν μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας, ενώ μιλά στον ενικό στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αισθάνεται την ανάγκη να αποκαλέσει «Κύριο» τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα