Τσίπρας: Είστε ο Στέφανος Χίος της πολιτικής – Μητσοτάκης: Μιλάτε για οικογένεια και “χτυπήσατε” τη σύζυγό μου

Τσίπρας: Είστε ο Στέφανος Χίος της πολιτικής – Μητσοτάκης: Μιλάτε για οικογένεια και “χτυπήσατε” τη σύζυγό μου
Ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση: Κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη -

Πρωτοφανής κόντρα του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κι υψηλούς τόνους κατά τις δευτερολογίες των δύο αρχηγών.

Πρωτοφανής κόντρα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κι υψηλούς τόνους ξέσπασε μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ, κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όταν ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση της πρωτολογίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου» επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας στον Κ. Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να υπογραμμίζει ότι «βάζατε τα άθλια έντυπα σας να χτυπάνε τη σύζυγο μου, εσείς που μιλάτε για οικογένεια».

Κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή -

«Δεν μπήκα στην πολιτική πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκα σε μία οικογένεια που δεν κάνει τίποτα άλλο από πολιτική κι είναι ζάμπλουτη» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας στον Κ. Μητσοτάκη, μιλώντας του πλέον και στον ενικό ότι «είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ σε μένα».

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι εδώ και τρία χρόνια συνεργάτιδά του, ενώ ο σύζυγός της «δεν ασχολήθηκε ποτέ με την διαπλοκή, ήταν ένα άτομο άμεπτου ηθικής». Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο Κ. Μητσοτάκης ήταν που ταξίδευε με ελικόπτερο σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες, λέγοντας: “Τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 δεν θρηνούσατε για το Μάτι. Σε ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες κ. Μητσοτάκη”.

Και συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας για το σκάφος: “Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες μου. Βγάζω και σέλφι. Έχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες. Μπορεί να σας έδινα και μία με ψαροντούφεκο, αν θέλετε, γιατί μου αρέσει και το ψαροντούφεκο, αν σας αρέσει να έχετε πιο ευχάριστες φωτογραφίες από άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται, προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας! Είναι ντροπή σας!”.

Κ. Μητσοτάκης: Να αναζητήσουμε και η δική σας οικογένεια πότε απέκτησε περιουσία και με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε εξίσου υψηλούς τόνους. «Να αναζητήσουμε και η δική σας οικογένεια πότε απέκτησε περιουσία και με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα.

Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο γιατί θα τα ακούσετε κι εσείς» είπε στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Εάν θέλατε και είσαστε τόσο κουρασμένος, να πάτε σε ένα σκάφος, έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε όχι όμως να το κρύψετε. Και το κρύψατε γιατί έγινε λίγες μέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν όλοι».

Συζήτηση και ψηφοφορία στην ολομέλεια της βουλής για την πρόταση του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, Τετάρτη 8 Μάη. Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας στον πρωθυπουργό: «Νομίζετε ότι επειδή είστε πρώτη φορά αριστερά όλοι σας χρωστάνε. Δε σας χρωστάνε όλο με τα ίδια μέτρα και σταθμά κρίνεστε κι εσείς και εμείς». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει χτίσει ένα αφήγημα για δήθεν διαχωριστικές γραμμές με παλιά και νέα διαπλοκή και πρόσθεσε: «Σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, σε κολλητούς και φίλους, καθ’ υπόδειξη Φλαμπουράρη».

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων για αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, σύμφωνα με τα άρθρα 110 του Συντάγματος και 119 του Κανονισμού της Βουλής (δεύτερη ψηφοφορία), την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως δεν είναι κουμπάρος του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ούτε στα σκάφη του μπαίνει και κατέληξε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα: «Η οικογένεια μου εξορίστηκε στη χούντα άλλοι κάνανε δουλίτσες με τη χούντα». Με τον στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη «δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν» απάντησε εκ νέου στον Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας.

Συζήτηση και ψηφοφορία στην ολομέλεια της βουλής για την πρόταση του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, Τετάρτη 8 Μάη. (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα