Ο Μητσοτάκης πήρε επιδοτήσεις όπως κάθε αγρότης, λέει η κυβέρνηση

Ο Μητσοτάκης πήρε επιδοτήσεις όπως κάθε αγρότης, λέει η κυβέρνηση
Eurokinissi

Για σκοπιμότητα συντήρησης του θέματος με τις αγροτικές επιδοτήσεις έκανε λόγο ο Γ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε περισσότερο από ό,τι κάνουν όλοι οι Έλληνες που υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ.

Για σκοπιμότητα συντήρησης του θέματος με τις αγροτικές επιδοτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοσιότητα από το ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έπραξε ό,τι και όλοι οι Έλληνες αγρότες.

Ερωτηθείς για την τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε:

“Έχουμε απαντήσει πλήρως και πολύ αναλυτικά για το τι ισχύει για τον τρόπο καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων. Όλοι έχουν αντιληφθεί ποια είναι η σκοπιμότητα συντήρησης του συγκεκριμένου θέματος στη δημοσιότητα. Ο πρωθυπουργός δεν κάνει τίποτα περισσότερο από ότι κάνουν όλοι οι Έλληνες που υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ, σε ότι αφορά τα δικαιώματα που ενεργοποιούν οι αγροτικές ιδιοκτησίες που έχει στην κατοχή του”.

Η αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγορίδου, με ανακοίνωση της νωρίτερα υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν υποχρεωμένος να υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ για να ενεργοποιήσει τα ιστορικά του δικαιώματα, καθώς όπως ανέφερε υποχρεωτική είναι μόνο στην περίπτωση διεκδίκησης ενισχύσεων. Η κ.Τελιγορίδου υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να μην κάνει δήλωση όπως κάνει κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια, και τότε αυτόματα μετά από δύο χρόνια θα έχανε τα δικαιώματα ενίσχυσης και αυτά μεταφέρονται στο Εθνικό Απόθεμα και διανέμονται σε νεοεισερχόμενους αγρότες που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ντοκουμέντο ο πρωθυπουργός ενισχύθηκε οικονομικά με ποσό περίπου 8.500 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), για το 2020 και το 2021.

Το πρωί της Τρίτης, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Οικονόμου είχε αναφέρει πως κανένας δικαιούχος δεν δύναται να ζητήσει εξαίρεση από τη σχετική επιδότηση, κάτι που ίσχυε και για τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι: Είναι η λογική της κοινής αγροτικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός ενεργοποιεί για πολλά χρόνια τα τελευταία δέκα χρόνια ιστορικά δικαιώματα (είναι όρος αυτός της κοινής αγροτικής πολιτικής) προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του. Δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα. Κάθε χρόνο καταθέτεις στο ΟΣΔΕ αυτή τη δήλωση, βάσης αυτής ενεργοποιείς τα δικαιώματα και παίρνεις τις αγροτικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχει τρόπος κάποιος να πει, τις διακόπτω για ένα χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί η κοινή αγροτική πολιτική στη χώρα μας το κατανοούν πλήρως αυτό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα