Ο Πιερρακάκης παρουσιάζει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Διαβάζεται σε 1'
Μαζικές κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων
Μαζικές κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων SOOC

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα, Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια παραχωρεί σήμερα, Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Η συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα στις 11:45, στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγί» του ΥΠΑΙΘΑ στο Μαρούσι.

Η συνέντευξη έρχεται εν μέσω καταλήψεων και μαζικών κινητοποιήσεων για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στη χώρα. Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες ένωσαν τις φωνές τους για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας και δήλωσαν δυναμικό “παρών”.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή των κυβερνητικών εξαγγελιών περί μη κρατικών πανεπιστημίων, φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται με τις καταλήψεις να συνεχίζονται και τις κινητοποιήσεις να περνούν στον δεύτερο μήνα.

Βασικά αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης ήταν να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου και να μην προχωρήσει περαιτέρω η εμπορευματοποίηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα