Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως θα καταψηφίσει ενδεχόμενη κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως θα καταψηφίσει ενδεχόμενη κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Δεν πρόκειται να ψηφίσει το μέτρο της κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ζερδελής

«Η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά είναι ένα μέτρο οριζόντιο και υφεσιακό το οποίο δεν πρόκειται να το ψηφίσω αν περιλαμβάνεται στο κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές» δήλωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά αν χρειαστεί θα καταψηφίσει ολόκληρη τη συμφωνία στην περίπτωση που η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ δεν αποτελεί ξεχωριστό άρθρο.

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Ζερδελής τόνισε πως για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση δίνει μία τόσο σκληρή μάχη και δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση σε ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό, οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων.

«Μας δεσμεύουν τόσο η εντολή που πήραμε στις τελευταίες εκλογές από τον ελληνικό λαό, όσο και η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα για μας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής στη χώρα μας όπως προβλέπεται μέσα από το Σχέδιο της Θεσσαλονίκης και όχι η απαιτήσεις των δανειστών μας» τόνισε ο κ. Ζερδελής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΦΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας πριν αναχωρήσει για Βρυξέλλες: Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΕ θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό

Μ.Γλέζος: Δεν θα περάσει στη Βουλή η σημερινή πιθανή συμφωνία με τους εταίρους

SHARE: