Οδηγίες Μητσοτάκη προς Άδωνι: Προτεραιότητα η σύμπραξη ιδιωτών – δημοσίου

Συτνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Συτνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. EUROKINISSI

Κατευθύνσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των επενδύσεων και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, έδωσε ο ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ηγεσία του υπουργείου Ανάτυξης

Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον και να ατενίζει με αισιοδοξία στο διεθνές στερέωμα, το 2020 είναι κομβική χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνεχάρη τον 'Αδωνι Γεωργιάδη και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για τις επιδόσεις του α΄ εξαμήνου της διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το αποτύπωμα είναι πολύ θετικό και πως βάζει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά για φέτος.

Ο πρωθυπουργός δίνοντας τις κατευθύνσεις τόνισε πως θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μίγμα, να βελτιωθεί περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον και να αποτυπωθεί στον σχετικό κατάλογο (doing business) της Παγκόσμιας Τράπεζας, να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως εργαλείο χρηματοδότησης των ΜμΕ, να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα ΣΔΙΤ και οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας.

 Ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε στον πρωθυπουργό ειδικό βιβλίο με το έργο εξαμήνου που έχει γίνει και τους στόχους που έχουν τεθεί, σημειώνοντας ότι το έφτιαξαν με τον κ. Παπαθανάση «ιδίοις εξόδοις».

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επενδύσεις, Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης
SHARE: