Οι διακοπές του Μητσοτάκη στο βουνό, οι αποφάσεις και οι εκλογές του 2023

Οι διακοπές του Μητσοτάκη στο βουνό, οι αποφάσεις και οι εκλογές του 2023
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης sooc

Πού θα περάσει τα Χριστούγεννα ο πρωθυπουργός και τα νέα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών, μετά και την ανακοίνωση του FoodPass, που θα ψηφιστεί άμεσα.

Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρασε από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες ευχές.

Αποκάλυψε δε ότι ο ίδιος θα περάσει τα Χριστούγγεννα στο βουνό και συγκεκριμένα στο Μέτσοβο. Το ίδιο είχε κάνει και τα Χριστούγεννα του 2019, δηλώνοντας μάλιστα ότι στο βουνό παίρνει αποφάσεις. Τότε είχε πάρει τις αποφάσεις του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τώρα προφανώς θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για τις εκλογές του 2023.

Η ανακοίνωση του FoodPass, δηλαδή της επιδότησης του 10% στα ψώνια των νοικοκυριών σε σουπερμάρκετ κλπ από το Φεβρουάριο και για έξι μήνες, πυροδότησε άλλωστε τη σεναριολογία για την ημερομηνία των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εάν θα καταργήσει το μέτρο αυτό εφόσον εκλεγεί εκείνος ξανά.

Επομένως τα σενάρια πλέον εστιάζουν στο Μάρτιο, με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση θα θελήσει πρώτα να εφαρμοστεί το νέο μέτρο για ένα χρονικό διάστημα.

Σημειωτέον ότι το Μάρτιο έχει οριστεί ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, επομένως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και αυτό το θέμα για να αποσαφηνιστεί ο χρόνος των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, ούτως ή άλλως η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει.

Οι λεπτομέρειες πάντως του FoodPass, που φαίνεται από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού ότι θα φτάνει στα 22 ευρώ το μήνα ανά άτομο (το 10% του μηνιαίου ορίου αγορών, που όρισε στα 220 ευρώ) και θα λειτουργήσει στα πρότυπα του FuellPass, μένει να διευκρινιστούν.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα εξειδικεύσει το μέτρο την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και όπως αποκάλυψε συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους η σχετική τροπολογία θα ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.

Η ψήφιση της θα δώσει βεβαίως και ένα θέμα συζήτησης πέραν των υποκλοπών στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όταν ξεκινήσουν τις χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις τους.

Ήδη υπουργοί, βουλευτές και επίδοξοι πολιτευτές έχουν ξεκινήσει τις συναντήσεις με αφορμή τις επικείμενες γιορτές και με το βλέμμα στην κάλπη, που όλο και πλησιάζει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα