Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά των αμβλώσεων μαζί με τους Πολωνούς

Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά των αμβλώσεων μαζί με τους Πολωνούς
Διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις Shutterstock

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μία μέρα μετά την αναδίπλωση της κυβέρνησης στο ζήτημα του ψηφίσματος κατά του ομοφοβικού νόμου του Όρμπαν, τώρα οι ευρωβουλευτές της ΝΔ επιλέγουν την οδό των Πολωνών συναδέλφων τους και τάχθηκαν κατά του δικαιώματος στην άμβλωση.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς συναδέλφους τους, καταγγέλλοντας ως “απαράδεκτη” την Έκθεση του ΕΚ που χαρακτηρίζει “ανθρώπινο δικαίωμα”, το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Η έκθεση της Επιτροπής Γυναικών (FEMM) δέχθηκε σκληρή κριτική από τους Πολωνούς ευρωβουλευτές οι οποίοι συνέταξαν πρόταση για την καταγγελία του κειμένου της Επιτροπής, ως “απαράδεκτη”.

Τα παραπάνω ανέδειξε ο ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας την “οπισθοδρόμηση και την υποκριτική διγλωσσία” της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας

“Οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία! Οι ΕΒ της ΝΔ ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Έκθεση του ΕΚ που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση! Η προσπάθεια τους απέτυχε παταγωδώς. Το στίγμα παραμένει” ανέφερε ο Δ. Παπαδημούλης, για να συνεχίσει:

“Η ακραία οπισθοδρομική πρόταση των υπερσυντηρητικών του ECR, την οποία υπερψήφισε σύσσωμη η ευρωομάδα της ΝΔ, απορρίφθηκε με 280 υπέρ, 391 κατά, 10 αποχές”.

“Η έκθεση της Επιτροπής Γυναικών (FEMM) του ΕΚ που χαρακτηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ως “ανθρώπινο δικαίωμα” κ υποστηρίζει την σεξουαλική & αναπαραγωγική υγεία των γυναικών, αναμένεται να εγκριθεί σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του ΕΚ.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της έκθεσης, Πρέντραγκ Μάτιτς, ανέφερε κατά την ομιλία του πως δέχθηκε απειλητικά μηνύματα, ενώ πολέμιοι των εκτρώσεων έφτασαν στο σημείο να στείλουν κούκλες – έμβρυα σε γραφεία ευρωβουλευτών.

Το επίμαχο ψήφισμα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) απορρίφθηκε με 280 υπέρ, 391 κατά, 10 αποχές.

Γαϊτάνης: “Ό,τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της αφισορρύπανσης και του λιγνίτη”

«Σήμερα στην ημερήσια διάταξη του Ευρωκοινοβουλίου ήταν η έγκριση του ψηφίσματος Matic για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα στην ΕΕ, στο πλαίσιο της υγείας των γυναικών», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Επιπλέον στο σχόλιό του επισημαίνει: «Η Νέα Δημοκρατία το υπερψήφισε, όπως και όλες τις επιμέρους τροπολογίες που αναφέρονται στο δικαίωμα στην άμβλωση και στα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών. Όσα fake news και να χρησιμοποιήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει επίσης πως «το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από το γεγονός ότι δεν ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Κλιματικό Νόμο. Ένα σοβαρό πολιτικό γεγονός το οποίο θέλει να αποκρύψει. Ό,τι και να κάνει, είναι πλέον και με τη βούλα το κόμμα της αφισορρύπανσης και του λιγνίτη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα