Οικολόγοι Πράσινοι: Τηλεδιάσκεψη με το Κίνημα Οικολόγων της Κύπρου για την ένταση στην Ανατ. Μεσόγειο

Οικολόγοι Πράσινοι: Τηλεδιάσκεψη με το Κίνημα Οικολόγων της Κύπρου για την ένταση στην Ανατ. Μεσόγειο
Το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο AP

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησε το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ της Ελλάδας και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών της Κύπρου μετά την επίσημη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν με αφορμή τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και την επιθετικότητα της τουρκικής Κυβέρνησης.

Επίσημη τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του “Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών” της Κύπρου πραγματοποίησαν οι “Οικολόγοι Πράσινοι“, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης.

Τόσο οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ όσο και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ως μέλη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινές ενέργειες με στόχο κατ’ αρχάς την ενημέρωση του EGP για όσα συμβαίνουν εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου από τις προκλήσεις της Τουρκικής ηγεσίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, “συμφωνήθηκε η διεξαγωγή συνομιλιών με τα Πράσινα Κόμματα της Μεσογειακής Λεκάνης, συμπεριλαμβανομένου και του επίσημου Τουρκικού Κόμματος των Πρασίνων Yesil Sol Parti, μέλους του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με σκοπό την άσκηση πίεσης προς τις Κυβερνήσεις για αποκλιμάκωση των εντάσεων και αποτροπή οποιασδήποτε αρνητικής εξέλιξης. Η ειρήνη στην περιοχή είναι το ζητούμενο των λαών, πέρα από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τέθηκε το εξίσου σοβαρό και ανησυχητικό θέμα της ενδυνάμωσης του εθνικισμού, που προκύπτει από τα συμβάντα στη ΝΑ Μεσόγειο, ο οποίος παραμένει μια υπαρκτή απειλή που σιγοκαίει, ενώ τονίστηκε κατ’ επανάληψη η φιλειρηνική αντιμετώπιση των κρίσεων από τα κόμματα του χώρου της πολιτικής οικολογίας.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων, ενεργειακά θέματα με κυρίαρχο αυτό της ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ συζητήθηκαν επίσης  θέματα ηλεκτροκίνησης και κατάργησης των πλαστικών μίας χρήσης.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος από την πλευρά του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών οι κκ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος, Γιώργος Περδίκης, βουλευτής, Γιώργος Στυλιανίδης, αναπληρωτής Εκτελεστικός Γραμματέας, Νίκος Παύλιδης, Αντιπρόεδρος Α’, Άλκης Παπής, Εκπρόσωπος Τύπου και από την πλευρά των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχαν οι: Μανώλης Βέμης, Συντονιστής, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, Συνεκπρόσωπος, Εύα Πάσχου, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Κατερίνα Λαδοπούλου, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα