Οικονόμου: “Ηγέτης του τραμπισμού αλά γκρέκα ο Τσίπρας”

Οικονόμου: “Ηγέτης του τραμπισμού αλά γκρέκα ο Τσίπρας”
Γιάννης Οικονόμου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζοντας στη γραμμή που χάραξε ο Κ. Μητσοτάκης.

Στη στρατηγική των σφοδρών επιθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση να μη συμμετέχει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι τις εκλογές, συνεχίζει η κυβέρνηση.

Τη φράση “τραμπισμό αλα γκρέκα” χρησιμοποίησε ειδικότερα πολλάκις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, βάζοντας στο στόχαστρο προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι τον Φεβρουάριο του 2015 ο κ. Τσίπρας, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης του Κυβέρνησης, δήλωνε από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου: «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα της χώρας».

“Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει διαχρονικά για τον κ. Τσίπρα ότι κάθε λέξη από το Σύνταγμα την τιμά και σε τι συνίσταται ο τραμπισμός αλά γκρέκα”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέφερε:

Οι Έλληνες θυμούνται τον κ. Τσίπρα να υποδαυλίζει το κίνημα των Αγανακτισμένων και να επιχαίρει όταν οι ομάδες της κάτω και της πάνω πλατείας Συντάγματος πολιορκούσαν από κοινού το Κοινοβούλιο, το ναό της Δημοκρατίας, και ζητούσαν εν χορώ να καεί η Βουλή, υποχρεώνοντας τους βουλευτές να φύγουν μέσα από τον Εθνικό Κήπο υπό αστυνομική προστασία, με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να πέφτουν δίπλα τους.”

Ανέφερε επίσης ότι: Οι Έλληνες θυμούνται τον κ. Τσίπρα, το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, να οργανώνει σχέδιο εξόδου της χώρας από την ΕΕ, με συμπρωταγωνιστές τους κυρίους Βαρουφάκη, Καμμένο και Λαφαζάνη. Τότε που οργάνωναν παράλληλο σύστημα με πιστωτικές μονάδες αντί ευρώ∙ τότε που σχεδίαζαν έφοδο στο Εθνικό Νομισματοκοπείο∙ τότε που παρακαλούσαν τον κ. Putin να τους δώσει χρήματα με άγνωστα ανταλλάγματα∙ τότε που έλεγαν με νόημα ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό»∙ τότε που έκαναν απονενοημένο άλμα στο κενό με το δημοψήφισμα, το οποίο μας έφερε ένα μόλις βήμα από την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό πολιτικό και πολιτισμικό κεκτημένο και την συμπερίληψή μας στα αυταρχικά τριτοκοσμικά καθεστώτα, λατινοαμερικανικού τύπου, που τόσο πολύ θαυμάζει ο κ. Τσίπρας.”

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας: “Οι Έλληνες θυμούνται, ακόμη, τον κ. Τσίπρα να κατασκευάζει μια σειρά από υποτιθέμενα σκάνδαλα -με σεναριογράφους και σκηνοθέτες τους στενότερους συνεργάτες του, κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησής του- ώστε να διασύρει, να εξοντώσει ηθικά και να φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πρωτεργάτες του «Μένουμε Ευρώπη», αυτούς που αντιστάθηκαν στον εκβαρβαρισμό, αλλά και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Πατρίδας και της κοινωνίας μας.”

Υποστήριξε επίσης ότι: “Από το 2019 και μετά και παρά την εκλογική και πολιτική αποδοκιμασία ο ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα δεν άλλαξε. Αντίθετα, συνέχισε και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο.”

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας: “Αυτοί που έστησαν ένα δόλιο σχέδιο για την άλωση του Τύπου και την κατάργηση της ελευθεροτυπίας μέσω offshore και συνεργασίας με Ρώσους ολιγάρχες, αυτοί που με sms προσπάθησαν να επιβάλουν τη μετοχική σύνθεση καναλιών, αγωνίζονται να πείσουν την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα υπολείπεται στην ελευθερία του Τύπου από αφρικανικές δικτατορίες.”

Υποστήριξε επίσης ότι: “Αυτοί που μετέτρεψαν τα σύνορά μας σε ξέφραγο αμπέλι, άφησαν τα νησιά μας έρμαιο στα χέρια περίεργων ΜΚΟ, αυτοί που θέλουν να γκρεμίσουν το φράχτη στον Έβρο και να τον αντικαταστήσουν από αόρατα σύνορα, έφτασαν στο σημείο να υιοθετήσουν την αισχρή προπαγάνδα για το δήθεν θάνατο της μικρής «Μαρίας» και να κατασυκοφαντούν στο εξωτερικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το προσωπικό του Λιμενικού και της Αστυνομίας μας, ώστε να πείσουν ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν είναι Κράτος Δικαίου.”

Ανέφερε τέλος ότι:Αυτοί που παρακολουθούσαν τους δικούς τους Υπουργούς και συνεργάτες, κατά παραδοχή του ίδιου του κ. Τσίπρα, αυτοί που πήγαν στο Ισραήλ και δοκίμαζαν λογισμικά παρακολούθησης επί ελληνικών στόχων, γίνονται ο πολιτικός εκφραστής, γίνονται ο υποστηρικτής ρυπαρών δικτύων, ώστε να πουν ότι η Κυβέρνηση παρακολουθούσε πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς. Και σπεύδουν να προκαταλάβουν τη Δικαιοσύνη, ώστε να έχουν την ευκαιρία από το σκοτάδι να σπιλώσουν τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση προτού τα πραγματικά στοιχεία από τη δικαστική διερεύνηση έλθουν στο φως.”

Ο κ. Οικονομου υποστήριξε ότι όλα αυτά “συνιστούν την επιτομή του τραμπισμού αλά γκρέκα, του οποίου εμπνευστής, εκφραστής και ηγέτης είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.”

Υποστήριξε επισης ότι τις τελευταίες ημέρες φάνηκε ολοκάθαρα η προσπάθειά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης “να εκθρέψει την ανωμαλία και να ενισχύσει την τοξικότητα”. Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι: “Θέλει, με υλικό τα ψέματα και τη λάσπη, να πλάσει μια εικόνα χώρας-εφιάλτη, για να εμφανιστεί τάχα σαν εγγυητής της ομαλότητας και της Δημοκρατίας. Για αυτό κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, πιστεύοντας ότι θα πείσει και θα ηγηθεί ενός μετώπου ενάντια στην Κυβέρνηση.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε στη συνέχεια ότι “Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις και τα ποταπά μέσα που χρησιμοποιεί.”

Υποστήριξε ειδικότερα ότι ο κ. Τσίπρας, “αφού την Παρασκευή τα ψέματά του αποκαλύφθηκαν, αφού φάνηκε ολοφάνερα η εργαλειοποίηση Ανεξάρτητης Αρχής, αφού όλοι κατάλαβαν τις προνομιακές του σχέσεις με τα ρυπαρά δίκτυα, έχασε κάθε έλεγχο.”

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι: “Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί, πια, εκβιαστικά. Αφού είδε ότι οι θεσμοί μας είναι ισχυροί και αντέχουν, αφού οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν εξυπηρετούν τις ιδιοτελείς του επιδιώξεις, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα εισηγείται μια πρόταση ριζικής αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής μας τάξης.”

Έκανε μάλιστα λόγο για κατήφορο εκτός κάθε ορίου και κατήγγειλε ότι ο κ.Τσίπρας “επιδιώκει μια πεζοδρομιακή εκδοχή της Δημοκρατίας, έναν υπαρκτό λαϊκισμό, όπου όλοι οι θεσμοί καταργούνται και αντικαθίστανται από το κόμμα και τις επιδιώξεις του ενός, του ηγέτη.”

Υπενθύμισε ότι ο κ.Τσίπρας συμπληρώνει 15 χρόνια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι: “Όλη του η πορεία αυτά τα 15 χρόνια δείχνει ότι η λογική, η ρητορική και οι πράξεις του ελάχιστα απέχουν από όσα μετέρχονται οι τραμπικοί στις Η.Π.Α., αλλά και οι μιμητές τους στην Βραζιλία.”

Ο κ.Οικονόμου μάλιστα συμπέρανε πως: “Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμικό αυταρχικό κράτος.”

Μετά από τη σφοδρή αυτή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση “σταθερά υπηρετεί την ενότητα της κοινωνίας και όχι τον διχασμό και την πόλωση.” Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία “απεχθάνονται την ένταση και την οξύτητα, οι οποίες απάδουν προς τις πολιτικές μας αρχές και το πολιτικό μας ήθος” και πρόσθεσε: “Δεν επιδιώξαμε και δεν επιδιώκουμε αυτό το κλίμα. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δυναμικά, ώστε να μην δηλητηριαστεί περαιτέρω ο δημόσιος χώρος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα