Οικονόμου: “Υπάρχουν 15 χώρες με ακριβότερη λιανική τιμή πώλησης ρεύματος”

Οικονόμου: “Υπάρχουν 15 χώρες με ακριβότερη λιανική τιμή πώλησης ρεύματος”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου eurokinissi

Την 15η θέση σε ακρίβεια στη λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος καταλαμβάνει η Ελλάδα όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποδίδοντας τη θέση αυτή στην πολιτική της κυβέρνησης.

Για συνέχιση της οριζόντιας στήριξης της κυβέρνησης στην κοινωνία για την τιμή του ρεύματος και τον Μάιο προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στη λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει την πρόταση της Κομισιόν τον Μάιο και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε το δικό μας πολύ αποφασιστικό σχέδιο. Μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση και με διάρκεια».

Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει «είτε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή», ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν και σενάρια για χρηματοδότηση των πολιτών. «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για το πότε θα φανεί η ελάφρυνση απάντησε «το ταχύτερο δυνατόν» συμπληρώνοντας ότι ίσως έχει και αναδρομική ισχύ για ένα κομμάτι, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι αντέχει η ελληνική οικονομία».

Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε πως σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος», είπε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως αυτό που επιδιώκουμε είναι η σταθερή διακυβέρνηση και ο τρόπος είναι μέσα από αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά όχι αυστηρά μονοκομματική.

«Όμως, για να είμαστε ρεαλιστές στις εκλογές ψηφίζει ο κόσμος. Εμείς πιστεύουμε ότι θα έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αλλά αν δεν γίνει αυτό, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» είπε στη συνέχεια.

«Η ερώτηση δεν πρέπει να απευθύνεται σε μας, αλλά και στους υπόλοιπους. Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να σταματήσει να λέει τι δεν θέλει και να πει τι θέλει. Και δεύτερον, να δούμε τι θέλει να πει ο κόσμος» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου είπε πως «αν υπάρχει διαφορά 20 μονάδων του πρώτου κόμματος από το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, θα πει ο κ. Ανδρουλάκης ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός;»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι «πολύ δύσκολο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα