Όλγα Κεφαλογιάννη: Κατέθεσε ερώτηση για την “εξαφάνιση” των ιστορικών κινηματογράφων

Όλγα Κεφαλογιάννη: Κατέθεσε ερώτηση για την “εξαφάνιση” των ιστορικών κινηματογράφων
Όλγα Κεφαλογιάννη INTIME NEWS

Ερώτηση στα υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού, κατέθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με τη συρρίκνωση των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών στο κέντρο της Αθήνας.

Τη σημαντική συρρίκνωση του αριθμού ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών στο κέντρο της Αθήνας, έθεσε στα υπουργεία Εργασίας και Πολιτισμού η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς, όπως γνωστοποίησε η ίδια σε ανάρτησή της, στην οποία αναφέρει για τους κινηματογράφους ότι “αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας της πόλης και μέρος της νεότερης ιστορίας της”.

Παράλληλα, τονίζει ότι η διαφύλαξή τους “θα πρέπει να θεωρείται ένα στοιχείο που εμπλουτίζει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την συνολική εμπειρία των επισκεπτών”.

“Κατέθεσα σήμερα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού και Αθλητισμού για το ζήτημα της συρρίκνωσης του αριθμού των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας, τάση η οποία επιταχύνθηκε μετά την πανδημία. Οι ιστορικοί κινηματογράφοι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας της πόλης και μέρος της νεότερης ιστορίας της.

Παράλληλα, μπορούν να συμβάλουν ως πόροι στο συνολικό τουριστικό προϊόν της Αθήνας. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και του κτιριακού αλλά και πολιτιστικού αποθέματος θα πρέπει να θεωρείται ένα στοιχείο που εμπλουτίζει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την συνολική εμπειρία των επισκεπτών”, αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Κεφαλογιάννη.

Η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα