Ομόφωνα η πολιτική απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίαση πραγματοποιεί για δεύτερη ημέρα σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση πραγματοποιεί για δεύτερη ημέρα σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ομόφωνα εγκρίθηκε το σχέδιο της πολιτικής απόφασης από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Με την έγκριση της Πολιτικής Απόφασης ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να επικυρώνει επί της ουσίας το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, θέτοντας  -μέσω του κειμένου- επί τάπητος τις προκλήσεις των επόμενων μηνών.

Η επιτυχής -έστω και «πειραματική»- επιστροφή στις αγορές, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην πρωτεύουσα, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για έντονες αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η καθιερωμένη μουρμούρα έκανε ξανά την εμφάνιση της.

Η πλειοψηφία των ομιλητών ζήτησε καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα, αλλά και πληρέστερη ενημέρωση για τις κυβερνητικές αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτό δεν κινήθηκαν μόνο τα κομματικά στελέχη, αλλά και κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που φέρεται να άφησε αιχμές για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Τους δικούς τους προβληματισμούς, αλλά ταυτόχρονα και την στήριξη τους στις κυβερνητικές προσπάθειες εξέφρασαν και κορυφαία κομματικά στελέχη που το τελευταίο διάστημα έχουν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για μια σειρά από επιλογές της, όπως ο Νίκος Φίλης. « Η οικονομική ανάκαμψη γίνεται με όρους ανισότητας λόγω της παρατεταμένης λιτότητας και μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει τις ρωγμές προς όφελος των λαϊκών και των μεσαίων στρωμάτων. Η νέα αυτή αφετηρία χρειάζεται ένα συλλογικό δημοκρατικό κόμμα και έτσι πρέπει να λειτουργεί το κόμμα», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Τον λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «Η πρώτη έξοδος στις αγορές ήταν προϋπόθεση για να αρχίσουμε να ξανακερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας και να μπορέσουμε οριστικά το 2018 να απεξαρτηθούμε από τα μνημόνια, και να εξασφαλίσουμε, με παλιές και νέες μορφές, τη συμμετοχή της κοινωνίας στη διαδικασία, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης, ώστε τα οφέλη της να κατανεμηθούν όσο το δυνατόν πιο δίκαια»..

SHARE:

24Media Network