Οργή Γεννηματά για Πρετεντέρη: “Δεν πήγε στην Βουλή γιατί είχε κομμωτήριο”

Οργή Γεννηματά για Πρετεντέρη: “Δεν πήγε στην Βουλή γιατί είχε κομμωτήριο”
eurokinissi/collage

Ακραίο σεξισμό, αλλά και πολιτικά παιχνίδια με «παπαγάλους» του Μεγάρου Μαξίμου, καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής. Ήμουν 14 μέρες καραντίνα λέει η Φώφη Γεννηματά

Την οργισμένη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής αλλά και προσωπικά της Φώφης Γεννηματά, έχει προκαλέσει ραδιοφωνικό σχόλιο του δημοσιογράφου Γιαννη Πρετεντέρη σύμφωνα με το οποίο η πρόεδρος του κόμματος δεν πήγε στην Βουλή και στην ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, επειδή …είχε κομμωτήριο.  Από την πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛ γίνεται λόγος για σεξισμό ενώ στο βάθος βλέπει δάκτυλο της Νέας Δημοκρατίας.

Τι είπε ο Γ.Πρετεντέρης

Σε δήλωση του στο ραδιόφωνο Θέμα 104.6 ο Γιάννης Πρετεντέρης τάχθηκε κατά των 3 βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ που δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία, δηλαδή την Φώφη Γεννηματα, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη. Όπως σχολίασε«είναι κουτοπονηριά, δηλαδή και λέμε ότι θα ψηφίζαμε αν ήμασταν εκεί, αλλά και δεν ψηφίζουμε. Η άλλη αίσθηση είναι ότι είχαν δίκιο οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να πάνε. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο, που δεν ξέρω εγώ. Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «αυτό θα το κουβαλάνε στην πλάτη τους. Θα το λέμε στον Καστανίδη, στη Φώφη και στον Παπανδρέου συνέχεια: δεν ψήφισες στη διεύρυνση». Μάλιστα ο Γιάννης Πρετεντέρης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τον Χάρη Καστανίδη υποστηρίζοντας ότι «ο Καστανίδης δεν έχει καμία ευαισθησία σε τίποτα οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Οργισμένη απάντηση Γεννηματά

Άμεση ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά, που μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM δήλωσε:  «Ενοχλούμε, ενοχλούμε τόσο πολύ» προσθέτοντας ότι «οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά». Επισήμανε ότι τα σχόλια του δημοσιογράφου ήταν απολύτως αντιδεοντολογικά» και «ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά». Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε ιδιαίτερα στην πλευρά του σεξισμού σημειώνοντας ότι τέτοια συμπεριφορά «γίνεται και σε πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική, σε βάρος γυναικών. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας». Ζήτησε μάλιστα την τοποθέτηση των αρμόδιων φορέων για ζητήματα ισότητας αλλά και της ΕΣΗΕΑ. Αναφερόμενη στο γιατί δεν πήγε στην Βουλή διευκρίνισε πως «δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα. Το γνωρίζει η Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις».

Στο βάθος …Μαξίμου

Στην Χαριλάου Τρικούπή πάντως εκτιμούν ότι η συμπεριφορά του εν λόγω δημοσιογράφου δεν είναι κάτι καινούργιο. Επισημαίνουν ότι συχνά επιτίθεται τόσο στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής όσο και σε στελέχη του κόμματος. Με αντικειμενικό στόχο να «κοντύνει πολιτικά» όπως χαρακτηριστικά ελέχθη τη Φώφη Γεννηματά. Επίσης εκτιμούν ότι για μία ακόμη φορά εσωτερικά προβλήματα που καταγράφονται εντός της Νέας Δημοκρατίας (και) για την υπόθεση της Προανακριτικής Επιτροπής επιχειρείται να μεταφερθούν στο Κίνημα Αλλαγής. Υπονοώντας σαφώς ότι διαμέσου δημοσιογραφικών σχολίων εκτελείται ένα σχέδιο άσκησης πιέσεων από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες το ΚΙΝ.ΑΛ θα λάβει πρωτοβουλίες  για να φέρει το θέμα σε αρμόδιους φορείς για ζητήματα ισότητας, ίσως και στην Βουλή καθώς και στην Ένωση Συντακτών Εφημερίδων Αθήνας αφού εκτιμά ότι υπήρξε σαφέστατη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα