Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γ. Γεωργαντάς

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Γεωργαντάς, ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου, Παπούλια, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, την Τετάρτη 12 Νομεβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Γεωργαντάς, ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου, Παπούλια, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, την Τετάρτη 12 Νομεβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής Κιλκίς, ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού.

Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού, Δανιήλ.

Λίγα λόγια για τον νέο υφυπουργό

Δικηγόρος στο επάγγελμα, ο κ. Γεωργαντάς αναλαμβάνει για πρώτη φορά κυβερνητικό πόστο.

Είχε οριστεί πρόσφατα εισηγητής στην τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και είχε πολιτευθεί για πρώτη φορά στις εκλογές του 2009. Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς δύο φορές στις εκλογές του 2002 και 2006.

Από την πρώτη Ιανουαρίου 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009 διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς. Πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, πρώην αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Κιλκισιακός και πρώην γραμματέας του Συλλόγου Σαρακατσανέων του Ν. Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή του υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Στύλιος, μετά το λεκτικό ατόπημά του στη Βουλή, όταν και μετά από διαξιφισμό με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη της είπε ότι "θέλει Κασιδιάρη".

Στη συνέχεια ο πρώην πλέον υφυπουργός Παιδείας, ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο ήταν αργά. Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά με τον κ. Στύλιο κρίνοντας ότι η δήλωση συγνώμης που έκανε μετά το επεισόδιο δεν ήταν επαρκής.

SHARE:

24Media Network